Τη στήριξη του Ζαν-Λυκ Μελανσόν θα έχει ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ στη μονομαχία του με τον Νικολά Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όπως δηλώνει εκπρόσωπος του ολοένα και πιο δημοφιλούς υποψηφίου του Μετώπου της Αριστεράς -το οποίο θέλει να δει τη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για τη συμμετοχή του σε μία κεντροαριστερή κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος του Μετώπου της Αριστεράς Κλεμαντίν Οτέν δήλωσε την Παρασκευή ότι το Αριστερό Μέτωπο του Μελανσόν θέλει να εξασφαλίσει έδρες σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση.

Ο Ολάντ και ο Σαρκοζί προηγούνται σαφώς των 10 συνολικά υποψηφίων για τον πρώτο γύρο στις 22 Απριλίου και το πιθανότερο είναι ότι θα περάσουν σε μια μονομαχία στις 6 Μαΐου, για την οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ολάντ θα νικήσει τον συντηρητικό ηγέτη και θα γίνει ο πρώτος αριστερός πρόεδρος μετά από 17 χρόνια.

Ο Μελανσόν, ο οποίος εγκατέλειψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 2008, υποστηρίζεται από το Αριστερό Μέτωπο, έναν συνασπισμό κομμουνιστών κι αριστερών, το δικό του Αριστερό Κόμμα, και άλλους που πιστεύουν ότι οι Σοσιαλιστές έχουν χάσει την ψυχή τους.

Ο ίδιος έχει περάσει στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και συχνά προσελκύει μεγαλύτερα πλήθη στις συγκεντρώσεις του απ\’ ό,τι οι δυο μονομάχοι που προηγούνται.

Αν και ο Μελανσόν σπάνια το δηλώνει σαφώς, η Οτέν κατέστησε σαφές ότι το Αριστερό Μέτωπο θέλει να επωφεληθεί από την επιτυχία του πρώην τροτσκιστή και να εξασφαλίσει ένα ρόλο στην κυβέρνηση, εάν η αριστερά κερδίσει.

«Καλούμε σε μία νίκη κατά του Σαρκοζί και θα ψηφίσουμε για τον αριστερό υποψήφιο που είναι μπροστά» τόνισε η Οτέν.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε την επιτυχία της αριστεράς. Θα θέλαμε να δούμε να δημιουργούνται για μας οι πολιτικές προϋποθέσεις για να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση» σημείωσε σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό RMC.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook