Για τον πόνο που βιώνουν οι συγγενείς ενός αυτόχειρα αλλά και για την οργή του για το ασφυκτικό οικονομικό κλίμα που οδηγεί τους ανθρώπους στην απόγνωση, μίλησε στο Flashnews.gr o Στέλιος Πετράκης, γιος του εμπόρου από τη Λαχαναγορά του Ηρακλείου, που πριν από 20 μήνες έβαλε τέλος στη ζωή του κάτω από την ασφυκτική πίεση τραπεζών και πιστωτών. 

Με αφορμή την πανελλήνια συγκίνηση από τον θάνατο του Δημήτρη Χριστούλα την Τετάρτη στην Πλατεία Συντάγματος, ο Στέλιος Πετράκης καταγγέλλει τις κυβερνήσεις που μας έφτασαν μέχρι εδώ:

«Μας ταπεινώνουν, ψηφίζουν μέτρα που φτάνουν τον κόσμο σε απόγνωση. Βλέπω σήμερα πολλούς από αυτούς που μας έφεραν ως εδώ να δηλώνουν ότι δε θα ξανακατέβουν υποψήφιοι, νομίζοντας πως θα εξιλεωθούν με αυτό τον τρόπο. Η αγορά στενάζει και πολλοί επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, όπως βρέθηκε ο πατέρας μου. Ήδη στη λαχαναγορά, τρεις άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει και δεν καταλαβαίνει κανένας τίποτα. Οι τράπεζες είναι εκεί και συνεχίζουν να απαιτούν».

Για το δράμα που έζησε ο πατέρας του ο Στέλιος Πετράκης λέει: «Στο σημείωμά του, ο πατέρας μου έγραφε πως έζησε 57 χρόνια τίμιος και ξαφνικά στα 58 τον έβγαλαν απατεώνα. Τον εξευτέλισαν, έρχονταν κάθε μέρα και τον απειλούσαν υπάλληλοι των τραπεζών ότι θα τον στείλουν στον εισαγγελέα».

«Αηδία» για τους πολιτικούς

Ακούγοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών για την αυτοκτονία στο Σύνταγμα είναι απόλυτος:  «Αηδία, μόνο αυτό έχω να πω. Δεν έχουν κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Θα τα έχουν ξεχάσει όλα σε δυο τρεις μέρες. Και μετά όσοι μένουν πίσω συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον ίδιο Γολγοθά. Ακόμα και σήμερα τα τηλέφωνα χτυπάνε ασταμάτητα, ενοχλούν εμένα, τις αδερφές μου και τη μητέρα μου με το ίδιο θράσος. Μερικές φορές νομίζω πως θα ευχαριστηθούν να στείλουν κι άλλον από την οικογένειά μας στον τάφο. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη όμως. 

«Δε λύθηκαν τα προβλήματα»

Ο Στέλιος Πετράκης στέλνει μέσα από το Flashnews.gr μήνυμα σε όλους τους πολίτες που περνάνε δύσκολες στιγμές: «Καταλαβαίνω τι περνούσε ο πατέρας μου, αλλά δεν έλυσε κανένα πρόβλημα με την αυτοκτονία του. Δεν είναι λύση. Χρειάζεται υπομονή και πάλη. Να μην τους κάνουμε τη χάρη, ο πόνος όσων μένουν πίσω είναι τεράστιος. Μετά τα πρώτα χτυπήματα στην πλάτη, τις κουβέντες συμπάθειας και όλα αυτά, έρχονται ξανά τα χρέη, μετά από λίγο όλοι εξαφανίζονται και βουλευτές και διευθυντές τραπεζών και πολιτικοί παράγοντες, όλοι. Θα έπρεπε εκείνοι να φοβούνται την οργή μας και να μην είναι τρομαγμένος ο κόσμος.  


Μάριος Διονέλλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook