Με αυτόν τον τίτλο η πλέον έγκριτη γερμανική εφημερίδα Die Zeit αναφέρεται στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που εσχάτως έχει αναδειχθεί σε μείζον πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. Η γερμανική εφημερίδα  περιγράφει εικόνες αστυνομικών, ντυμένων με στολές εκστρατείας, οι οποίοι περιπολούν στο κέντρο της πρωτεύουσας με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους οι οποίοι χρησιμοποιούν την φράση «δείξε μου τα χαρτιά σου» με τρόπο απαξιωτικό σε κάθε άνθρωπο που μοιάζει «μη Ευρωπαίος».

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην ανησυχητική δημοσκοπική άνοδο «ακραίων και φασιστικών» πολιτικών σχηματισμών οι οποίοι λαϊκίζοντας προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες εκμεταλλευόμενοι τις θυσίες του ελληνικού λαού σε αυτήν την πρωτοφανή οικονομική κρίση για να κερδίσουν μερικές ψήφους. 

Η εφημερίδα Die Zeit αναφέρεται στο τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως λόγω της Συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ, η χώρα μας είναι αναγκασμένη να ανέχεται κύματα λαθρομεταναστών που σε άλλη περίπτωση θα είχαν ήδη φύγει για άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook