Η Εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών πέτυχε ακόμα μία σημαντική διάκριση στην ιστορία του αθλήματος αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, αφού πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μετά το 10-6 απέναντι στον οικοδεσπότη του Προολυμπιακού τουρνουά Καναδά. Περηφάνια σίγουρα νοιώθουν και τα Χανιά αλλά και ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, αφού στην 13άδα υπήρχαν δύο πολίστες που έχουν βγει από τα σπλάχνα του, ο Μανώλης Μυλωνάκης και ο Μάνθος Βουλγαράκης, ενώ αν και δεν ήταν στην τελική επιλογή σε αυτή την ομάδα είχε παρουσία και ο τερματοφύλακας του ΝΟΧ, Κώστας Γαλανίδης. 
Δείτε τι αναφέρει το onsports.gr για τον ελληνικό θρίαμβο:
Δεν ξέρουμε αν οι Θεοί του Ολύμπου ανήκαν στην μυθολογία, αλλά οι 13 του Ντράγκαν Άντριτς ανήκουν στην πραγματικότητα! Η Ελλάδα επικράτησε του Καναδά με 10-6 και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
«Λονδίνο, τους ακούς; Έρχονται!», για να επαναλάβουμε το σχόλιο που είχε κάνει ο Ανδρέας Μιράλης μετά τον αγώνα με τη Γερμανία. Οι Έλληνες θα βρίσκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού επιβλήθηκαν του Καναδά μες στο «σπίτι» τους με 10-6 στην προημιτελική φάση του Προολυμπιακού τουρνουά του Έντμοντον. Πριν τέσσερα χρόνια, ίσως να ακουγόταν κάτι συνηθισμένο, εύκολο αλλά τέσσερα χρόνια μετά, μοιάζει με παλικαριά!
Γιατί παλικαριά ήθελε για τον Γιώργο Αφρουδάκη, τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, τον Κώστα Κοκκινάκη, τον Νίκο Δεληγιάννη να επιστρέψουν στην Εθνική μετά τον τρόπο που είχαν… φύγει, όταν η Ομοσπονδία είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε «ανανέωση», ενώ νωρίτερα, ένα περίπου χρόνο πριν, το ίδιο είχαν κάνει ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο Φίλιππας Καραμπέτσος, ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος και ο Μανώλης Μυλωνάκης, αν και η δική τους «μίνι» απομάκρυνση οφειλόταν σε άλλους λόγους.
Οι παίκτες που είχαν «διωχθεί» επέστρεψαν και μαζί τους και οι επιτυχίες! Η Ελλάδα, που έλειπε από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τα προηγούμενα τρία χρόνια, μετά το ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, είναι και πάλι παρούσα στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σήμερα όμως, είναι μέρα χαράς για τους Έλληνες πολίστες. Νίκος Δεληγιάννης, Φίλιππας Καραμπέτσος, Γιώργος Αφρουδάκης, Χρήστος Αφρουδάκης, Κώστας Μουρίκης, Μάνθος Βουλγαράκης, Ανδρέας Μιράλης, Γιάννης Φουντούλης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Μανώλης Μυλωνάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Κοκκινάκης και Αργύρης Θεοδωρόπουλος είναι οι 13 Έλληνες μάγκες που έφεραν και πάλι την Ελλάδα στο προσκήνιο της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.
Όσον αφορά στον αγώνα με τον Καναδά, ο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε αγχωμένο. Μία χρονιά – ένα παιχνίδι, οπότε το άγχος τους ήταν φυσιολογικό, την ώρα μάλιστα, που το «Kinsmen Sports Centre», είχε γεμίσει με φίλους της διοργανώτριας ομάδας του Καναδά. Η άμυνα για μία ακόμα φορά ήταν εξαιρετική, με λάθη σε μεμονωμένες φάσεις, ενώ πρόβλημα υπήρχε στην τελική προσπάθεια στις επιθέσεις, με τους Γιώργο Αφρουδάκη και Αργύρη Θεοδωρόπουλο να δίνουν, όμως, τις λύσεις.
Η διαφορά των τριών τερμάτων υπέρ της εθνικής μας, στην έναρξη της 4ης περιόδου, ήταν μεγάλη και τα πανηγύρια των ομογενών μας στις κερκίδες του κολυμβητηρίου είχαν ξεκινήσει. Παρά την πιέση των Καναδών στην τελευταία περίοδο, οι Έλληνες δεν «απειλήθηκαν» ουσιαστικά και κέρδισαν το παιχνίδι.
Τα 8λεπτα: 2-1, 2-1, 4-3, 2-1.
ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Αφρουδάκης Χρ. 2, Δελακάς, Αφρουδάκης Γ. 4, Φουντούλης Ι., Μουρίκης, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος.
ΚΑΝΑΔΑΣ (Άλεξ Μπέσλιν): Ράνταλ, Κουντάμπα, Βικάλο, Κονσταντίν – Μπίκα 2, Μπόιντ 1, Ρόμπινσον, Γκάσιτς, Γκράχαμ 2, Φέλταμ 1, Κόνγουεη, Ντάιγκλ, Μακ Ελρόι, Άλεκσιτς.
Τα άλλα 3 εισιτήρια για το Λονδίνο πήραν, το Μαυροβούνιο (19-6 την Τουρκία), η Ρουμανία (19-8 την Βραζιλία) και η Ισπανία (11-7 τα Σκόπια).
Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας, το Μαυροβούνιο (00.40, 8/4), στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης. Στον δεύτερο θα παίξουν (02.00) η Ρουμανία με την Ισπανία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook