Καθηλωμένα για 3η φορά μέσα σε λίγες ημέρες βρέθηκαν χτες σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας τα αεροσκάφη της Skyexpress.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr οι επιχειρηματικές διαφωνίες των δύο βασικών μετόχων, φαίνεται να έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε οριστικό αδιέξοδο, με αμφίβολες εξελίξεις.

Το γόητρο και η σοβαρότητα της πάλαι ποτέ αξιόπιστης και φιλόδοξης αεροπορικής εταιρίας της Κρήτης έχει πλέον πληγεί βάναυσα και ίσως ανεπανόρθωτα.

Νωρίς χθές(Παρασκευή) το πρωί λίγο πριν τις 09:00 κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας έχοντας δεχτεί καταγγελίες από τους εργαζόμενους (ιπτάμενο προσωπικό και προσωπικό εδάφους), οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για 3 συνεχόμενους μήνες απηύθυνε αυστηρές και σαφείς συστασεις ώστε να καταβληθεί μέχρι τη Μ. Τετάρτη το οφειλόμενο ποσό και το δώρο Πάσχα.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας και ο Εμπορικός Δ/ντης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης της Swissport εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, που είναι και ο ένας εκ των δύο μεγαλομετόχων της αεροπορικής εταιρείας έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να καθηλωθούν και πάλι τα αεροσκάφη εξ αιτίας χρεών προς την "αδελφή" εταιρία με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ημέρες να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως οξύμωρο μιας και η σχέση των δύο εταιρειών Swissport και Skyexpress έχουν επιχειρηματική συγγένεια.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι από το κλίμα που επικρατεί το τελευταίο καιρό. Στους κύκλους των ταξιδιωτικών πρακτόρων υπάρχει κλίμα αμφιβολίας και στο επιβατικό κοινό, αμηχανία και αναστάτωση αφού πλέον δεν γνωρίζει αν και έχει το εισιτήριο στα χέρια πότε πετάει και πότε όχι!

Το ποτήρι πάντως ξεχειλισε χτες όταν εμεινε αποκλεισμένο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ένα σχολείο απο την Μυτιλήνη.

Στην υπόθεση παρενέβη ως όφειλε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γ. Πλιάκας, ο οποίος παρα τις φιλότιμες προσπάθειες του χτες νωρις το απόγευμα, δεν καταφερε πρόσκαιρα να δώσει λύσεις.

Ετσι στο θέμα παρενέβη η Διοικήτρια της ΥΠΑ που απείλησε να "αφαιρέσει" μεχρι και τις άγονες γραμμές απο την εταιρία, χωρίς επίσης χτες να φέρει αποτέλεσμα.

Ερωτηματικό ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει το τι απέγινε το ποσό «μαμούθ» που μεταφέρθηκε προ ημερών στα ταμεία της εταιρείας έναντι της υπηρεσίας εκτέλεσης των άγονων γραμμών.

Συναγερμός έχει σημάνει την ίδια ώρα στην ΥΠΑ για την κατάσταση που δημιουργείται στις αερομεταφορές στην αρχή μάλιστα της τουριστικής σεζόν και ενόψει του Πάσχα.