Μία περίεργη δημοπρασία διεξαγόταν εδώ και εβδομάδες στις ΗΠΑ, καθώς ένα ολόκληρο χωριό βρισκόταν στο «σφυρί» από ένα μεσιτικό γραφείο…

Πρόκειται για το μεσιτικό γραφείο Williams and Williams που είχε αναλάβει την ιντερνετική πώληση είχε από νωρίς καταλήξει σε μια «τελική λίστα» ενδιαφερομένων, από τους οποίους τελικώς πλειοδότησαν δύο.

Πρόκειται για μία ιστορία περίπου 31 ετών, όταν ο κ. Σάμονς μετακόμισε στο Μπάφορντ μαζί με την οικογένειά του. Το χωριό τότε είχε δεκάδες κατοίκους οι οποίοι για κάποιο λόγο σιγά σιγά άρχισαν να πουλούν τις περιουσίες τους και να το εγκαταλείπουν.

Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια. Όλες οι περιουσίες πωλήθηκαν στον κ. Σάμονς…

Ο ιδιόρρυθμος κ. Σάμονς, με τα χρόνια έγινε ιδιοκτήτης όλου του χωριού, καταφέρνοντας να κρατήσει λειτουργικά πάρα πολλά σημεία, όπως το βενζινάδικο, το μπακάλικο, καθώς και άλλα τρία σπίτια πέραν του δικού του.

Πλέον όμως ο καιρός πέρασε, ο κύριος Sammons δεν άντεξε να ζει μόνος και αποφάσισε να πουλήσει το χωριό του και να πάει να ζήσει κοντά στο γιο του, ο οποίος από το 1995 έχει φύγει.

Έτσι οδηγήθηκε στην λύση της δημοπρασίας.

Τελικά οι δύο επιχειρηματίες από το Βιετνάμ, συγκεκριμένα από την Χο Τσι Μινγκ Σίτι, είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του Μπάφορντ, στο Ουαϊόμινγκ. Και για την ιστορία, η τιμή του χωριού ήταν 900.000 δολάρια.

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook