Η κρίση… χτυπά τα δάση και μάλιστα τα καμένα της Πάρνηθας.

Κάτοικοι της περιοχής του Ασπρόπυργου το τελευταίο χρονικό διάστημα παίζουν «κρυφτό» με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, αφού μην έχοντας χρήματα για θέρμανση «εκδράμουν» στο βουνό, κόβοντας δέντρα, προκειμένου να ζεσταθούν.

Τουλάχιστον 17 περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας έχουν απασχολήσει μέχρι σήμερα τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ενώ δύο περιπτώσεις έχουν οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου είναι σαφής: «Τα τελευταία δύο χρόνια 17 υποθέσεις παράνομης υλοτομίας έχουν καταγραφεί. Σε κάποιες από αυτές έχει γίνει και κατάσχεση μηχανημάτων. Οι δράστες έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια. Είναι όμως δύσκολο να φυλαχθεί μια τόσο μεγάλη περιοχή. Υπάρχουν τρεις αγροφύλακες, όμως δυστυχώς δεν επαρκούν».

Από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχή τα στοιχεία κάνουν λόγο για δύο περιπτώσεις από τις αρχές του 2012. Η μία τον μήνα Ιανουάριο και η άλλη τον Φεβρουάριο. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν σε ιδιώτες με χαμηλά εισοδήματα. Όσο για την ποσότητα των ξύλων δεν ξεπερνούσαν τον ένα τόνο.

Με την άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και με τη στροφή στη χρήση ξυλόσομπας για ζέστη, υπαρκτός είναι ο κίνδυνος εξαφάνισης δασών ακόμη και μέσα στην Αττική, όπως είχε γίνει στην Κατοχή.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook