Ο καιρός επιτέλους καλυτέρευσε και ήρθε η ώρα να ευχαριστηθούμε την φύση. Το πικ νικ είναι η ιδανική λύση για να περάσουμε ωραία με τους φίλους και την οικογένεια μας χωρίς να ξοδευτούμε. Επίσης θα αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και θα βρούμε και ευκαιρία για διασκεδαστικούς τρόπους άσκησης.

Οι προετοιμασία που χρειαζόμαστε είναι πολύ μικρή. Προτιμήστε κρύα τρόφιμα γιατί είναι μικρότερη η πιθανότητα αλλοίωσης τους και θα μπορέσετε να τα απολαύσετε χωρίς να χρειαστεί να τα ζεστάνετε. Αν πάλι επιθυμείτε ζεστά φαγητά, τότε φροντίστε να πάρετε μαζί σας κάποιο γκαζάκι και τα ανάλογα σκέυη.

Κάντε την προετοιμασία των λαχανικών στο σπίτι όπου θα έχετε μεγαλύτερη ευκολία. Πλύντε τα και ορισμένα μπορείτε να τα τεχαμίσετε από πριν. Ο τεμαχισμός όμως προυποθέτει ότι θα μεταφερθούν σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και θα καταναλωθούν σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα.

Για τα τυριά ή τα κρύα αλλά ψημένα κρέατα θα πρέπει να τα συσκευάσετε αεροστεγώς αλλά να τα προστατεύσετε από την αλλοίωση με την χρήση της ειδικής τσάντας, μικρού ψυγείου και παγοκύστεων.

Μπορείτε να έχετε κόψει το ψωμί από το σπίτι και να το διατηρήσετε φρέσκο κλείνωντας το σε μια σακούλα.

Εκδρομή όμως πάμε για να ευχαριστηθούμε την φύση. Οπότε σηκωθείτε και αφήστε τον παχύ ίσκιο του δέντρου που σας φιλοξενεί. Περιπλανηθείτε, οργανώστε παιχνίδια με τα παιδιά σας, μαζέψτε πέτρες και ξυλαράκια που μπορεί να αποτελέσουν υλικά για χειροτεχνίες όταν γυρίσετε στο σπίτι, ξεσκουριάστε τις ικανότητες σας στην φωτογραφία και προσπαθείστε να κινηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο και να χαρείτε τις εμπειρίες που προσφέρει απλόχερα η εξοχή.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
(Βιογραφικό σημείωμα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook