Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου αναχωρεί για την Αθήνα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο. Τα άλλα μέλη της συνοδείας του αναχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει αρκετά ταξίδια στην Κύπρο, συνδέεται στενά με οικονομικούς παράγοντες και παράγοντες του τραπεζικού τομέα του νησιού, ενώ έχει και αρκετούς φίλους.

Έτσι, αποφάσισε να παρατείνει για λίγο την παραμονή του για να ακολουθήσει ιδιωτικό πρόγραμμα με συναντήσεις φιλικού χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή των Αντιπροσώπων προβάλλεται στις κυπριακές εφημερίδες με ρεπορτάζ και φωτογραφίες.

«Η Αλήθεια» με τίτλο «Λ. Παπαδήμος: Μαζί Μπορούμε» γράφει ότι ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας και κάλεσε την Τουρκία να αναλάβει τώρα αποφασιστικές πρωτοβουλίες για επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός διέγραψε το πλαίσιο των ελληνικών θέσεων σε όλα τα μεγάλα θέματα, που απασχολούν Ελλάδα και Κύπρο.

«Η Κύπρος ενώνει την Ελλάδα», τονίζει η «Σημερινή», η οποία γράφει ότι Ελλάδα και Κύπρος «απαντούν με ψυχραιμία στις τουρκικές απειλές». Επίσης, τονίζεται από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι αλλαγή στη διαδικασία των συνομιλιών απορρίπτεται και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να ανέχεται την παρουσία του κατοχικού στρατού.

Ο «Πολίτης» γράφει ότι «Η στήριξη προς την Κύπρο ενώνει την Ελλάδα» και προσθέτει: «Ο κ.Παπαδήμος μίλησε για την στήριξη της Αθήνας στις απευθείας διαπραγματεύσεις τονίζοντας ότι η Ελλάδα απορρίπτει την σύγκλιση διεθνούς διάσκεψης πριν την επίτευξη συμφωνίας για ό,τι αφορά τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού».

Στον «Φιλελεύθερο» επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι τουρκικές θέσεις αγνοούν την Κυπριακή Δημοκρατία και προστίθεται ότι έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο: «Θέληση για συνεργασία με την Τουρκία, εάν τερματίσει την κατοχή και τις παραβιάσεις». Η εφημερίδα γράφει ότι είναι απόλυτη η στήριξη της Ελλάδος στην κυπριακή κυβέρνηση και επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ταυτόσημες οι θέσεις των δύο κυβερνήσεων στο Κυπριακό.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook