Η διεύθυνση των δημόσιων μέσων μεταφοράς των Βρυξελλών ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, την αναστολή της κυκλοφορίας των λεωφορείων, των τραμ και των συρμών του μετρό στην βελγική πρωτεύουσα μετά το θάνατο ενός ελεγκτή «ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου» στον τόπο ενός τροχαίου ατυχήματος.

«Μετά την επίθεση σε έναν από τους συνεργάτες μας σήμερα το πρωί στο οδικό δίκτυο, η διεύθυνση της STIB αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του δικτύου του τραμ, των λεωφορείων και του μετρό», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Φρασνουάζ Λεντίν.

Ο ελεγκτής «ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε.

Ο 56χρονος άνδρας ήταν κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο εγκεφαλικά νεκρός και ξεψύχησε λίγο αργότερα. Αυτός που του επιτέθηκε συνελήφθη το απόγευμα, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας περιοχής των Βρυξελλών Μπρινό Μπιλτέ, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ενέργειες αυτού του είδους «ασύδοτης βίας».

Ο ελεγκτής της STIB είχε κληθεί στον τόπο ενός ατυχήματος ανάμεσα σε ένα λεωφορείο και ένα ιδιωτικό όχημα λίγο πριν από τις 07:00 τοπική ώρα σε μία από τις περιοχές της βελγικής πρωτεύουσας.

«Εξ\’ όσων γνωρίζουμε και βάσει των στοιχείων που συλλέχθηκαν επιτόπου, ένα μόνο άτομο τον ξυλοκόπησε», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο καταδίκασε την επίθεση αυτή σε ανακοίνωσή του, στην οποία ζητεί ο υπεύθυνος ή οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν «με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα».

«Η βία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας, ένα από τα θεμέλια της οποίας είναι ο σεβασμός του άλλου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η υπουργός Εσωτερικών Ζοέλ Μιλκέ καταδίκασε επίσης από την πλευρά της μια «εγκληματική πράξη ακραίας βίας» και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παρουσιάσει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα δημόσια μέσα μεταφοράς σε υπουργικό συμβούλιο κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook