Χρήματα, δόξα, μια επιτυχημένη καριέρα και μια ευτυχισμένη οικογένεια. Και ενώ έλεγαν πως η ζωή είναι ωραία έρχεται η στιγμή που τα πάντα γύρω τους κατέρρευσαν στο άκουσμα της ασθένειάς τους ή κάποιας πάθησης. Δεν το έβαλαν όμως κάτω και ανταμείφθηκαν. Με το δώρο της ζωής.

Kylie Minogue

Ήταν 17 Μαΐου 2005. 11 μέρες πριν σβήσει τα 36 κεράκια της τούρτας της όταν της ανακοινώθηκε πως πάσχει από καρκίνο στο στήθος. Ακολούθησε ένα χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Στο πλευρό της στάθηκε μέχρι τέλους ο πρώην σύντροφός της Olivier Martinez, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον πιο έντιμο άνδρα που γνώρισε στη ζωή της. Το 2008 σε συνέντευξή της ανακοίνωσε πως νίκησε τον καρκίνο ενώ έδωσε κουράγιο σε πάρα πολλές γυναίκες που βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση με την ποπ σταρ.

Sharon Stone

Το 2001 στη Sharon Stone διαγνώστηκε ανεύρυσμα στον εγκέφαλο το οποίο μπορούσε να προκαλέσει εγκεφαλικό. Έξι χρόνια μετά μιλώντας στην εκπομπή του Larry King η ηθοποιός αποκάλυψε πως πλέον μπορεί να περπατά και να μιλάει κανονικά. \”Είναι τρομακτικό να έχεις κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό σου\”, είχε τονίσει.

\"\"

 

Lance Armstrong

Σε ηλικία μόλις 25 ετών διαγνώστηκε να πάσχει από καρκίνο ο ποδηλάτης Lance Armstrong. Και μάλιστα στο τρίτο στάδιο, όταν είχε εξαπλωθεί από τα γεννητικά όργανα στους πνεύμονες, στην κοιλιά και στον εγκέφαλό του. Μετά από σοβαρά χειρουργεία για την αφαίρεση όγκων και χημειοθεραπείες ο Lance Armstrong το 1998, τρία χρόνια μετά τη διάγνωση, επέστρεψε νικητής στην ενεργό δράση. Ένα χρόνο πριν ίδρυσε τον οργανισμό Lance Armstrong Foundation για τους πάσχοντες από καρκίνο αλλά και για τις οικογένειές τους.

\"\"

 

Christina Applegate

Σε ηλικία 36 ετών η Christina Applegate κλήθηκε να δώσει μια από τις μεγαλύτερες μάχες στη ζωή της. Μιλώντας στην εκπομπή της Oprah Winfrey αποκάλυψε πως όταν έμαθε πως πάσχει από καρκίνο στο στήθος δεν είπε τίποτα στους συνεργάτες της. Αν και εντοπίστηκε νωρίς η ίδια υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή ώστε να μην επανεμφανιστεί κάποιος όγκος. Πλέον, η ηθοποιός ασχολείται ενεργά με την ενημέρωση άλλων γυναικών για τον καρκίνο στο στήθος έχοντας ιδρύσει τον οργανισμό Right Action for Women.

\"\"

 

Robert DeNiro

Το 2003 και στα 60 του χρόνια, έγινε γνωστό πως ο Robert DeNiro έπασχε από καρκίνο στον προστάτη. Ο ηθοποιός μάλιστα είχε “χάσει” τον πατέρα του από καρκίνο σε ηλικία 71 ετών. Ο ίδιος απέφυγε να δώσει επέκταση στο θέμα και να μιλήσει για την ασθένειά του. Η έγκαιρη διάγνωση και τα συνεχή τσεκ απ του έσωσαν τη ζωή αφού ο καρκίνος διαγνώστηκε σε αρχικό στάδιο με αποτέλεσμα να θεραπευτεί.

\"\"

 

Cynthia Nixon

Στη Cynthia Nixon, ή αλλιώς η Miranda στη σειρά \”Sex and the city\”,κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας βρέθηκε καρκίνος στο στήθος. Η ηθοποιός κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό τη μάχη της με την ασθένεια και το αποκάλυψε 2 χρόνια μετά (2008) στην εκπομπή Good Morning America όταν ήταν πλέον καλά.

\"\"

 

Sheryl Crow

Στην ίδια θέση βρέθηκε και η Sheryl Crow η οποία την ίδια χρονιά με την Cynthia Nixon διαγνώστηκε πως πάσχει από καρκίνο στο στήθος. Αυτή η είδηση βρήκε την τραγουδίστρια σε μια πολύ κακή περίοδο αφού είχε χωρίσει πρόσφατα. Η Crow τα κατάφερε, είναι καλά και καμιά φορά κοιτά τα σημάδια που της άφησε η θεραπεία στην περιοχή του στήθους. Πρόσφατα η τραγουδίστρια τιμήθηκε με Courage Award για την νικητήρια μάχη που έδωσε κατά του καρκίνου.

\"\"

 

Michael Douglas

Τον Αύγουστο του 2010 έγινε γνωστό πως και ο Michael Douglas πάσχει από την επάρατο νόσο στην περιοχή του λάρυγγα. Οι δύο μήνες που ακολούθησαν είχαν χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Πέντε μήνες μετά, ο ηθοποιός ανακοίνωσε πως νίκησε την νόσο και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

\"\"

 

Είτε είσαι διάσημος είτε όχι, ο καρκίνος και άλλες σοβαρές ασθένειες δεν κάνουν εξαιρέσεις. Βιώνοντας ή ακούγοντας ιστορίες ανθρώπων που πέρασαν από μια τόσο δύσκολη δοκιμασία επανεξετάζεις το νόημα της ζωής. Το οποίο είναι απλό και ουσιαστικό. Να ζεις.

Καλή δύναμη στους πραγματικούς μαχητές και στις οικογένειές τους. Και σύντομα νικητές.

noni.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook