Η Οικονομική Αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους σε επαγγελματικούς χώρους και επιχειρήσεις για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας. Κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης διενήργησαν το τελευταίο διάστημα (02, 05 και 06 Απριλίου 2012) ελέγχους σε ιατρεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας πραγματοποίησαν, κατόπιν καταγγελιών, πέντε (5) ελέγχους, από τους οποίους τρεις (3) σε ιατρεία σε Νέο Ηρακλείου και Κορυδαλλό και δυο (2) σε ιατρεία σε Πετρούπολη και Άλιμο.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν δύο (2) παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σε ιατρείο χειρουργού και σε ιατρείο γαστρεντερολόγου - ηπατολόγου - ενδοσκόπου, αντίστοιχα.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, διενήργησαν ελέγχους σε δεκαπέντε (15) συνολικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Δήμους Γλυφάδας και Κηφισιάς και σε δυο (2) περιπτώσεις βεβαίωσαν παραβάσεις μη επίδειξης των βιβλιαρίων συντήρησης και επισκευών των φορολογικών μηχανών.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών. Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ, ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών φόρων και προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες.
Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνση [email protected]