Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται και φέτος τα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Ελληνικών του πανεπιστημίου Λατρόμπ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αντίποδες.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συνολικών εγγραφών είναι υψηλότερος από πέρυσι, άνω των 180 και κάθε σεμινάριο το παρακολουθούν περισσότερα από 80 άτομα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ορισμένα από τα άτομα που έχουν εγγραφεί είναι μη ελληνικής καταγωγής, με έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Φέτος επίκεντρο της πρώτης σειράς των σεμιναρίων είναι η αρχαία Ελλάδα με κύριους ομιλητές τη λέκτορα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης Δρ Ευαγγελίνα Αναγνώστου-Λαουτίδου, τη Δρ Δέσποινα Μιχαήλ, το δικηγόρο Κωνσταντίνο Καλυμνιό, τον καθηγητή του τμήματος Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μελβούρνης Νίκο Παπαστεργιάδη, τον ακαδημαϊκό Θωμά Ηλιόπουλο, τον αρχιτέκτονα Γιάννη Γεωργίου, τον καθηγητή Κριτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Μόνας Αντριου Μπέντζαμιν, την επιμελήτρια Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιοτήτων της Εθνικής Πινακοθήκης Βικτώριας κ. Αμάντα Ντάνσμορ και τον καθηγητή Κρις Μακί, διεθυντή της Σχολής Ιστορικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Το θέμα που θα παρουσιασθεί αυτή την ενδομάδα είναι «Στωικοί Φιλόσοφοι στην Ελλάδα – Εκεί που η φιλοσοφία έκανε λάθος» από τον καθηγητή Ν. Παπαστεργιάδη.

Τα σεμινάρια παρουσιάζονται στις 6.45μμ, στο οίκημα της Ελληνικής Κοινότητας, 30ς όροφος, 168 Lonsdale Street, Melbourne. Για το πρόγραμμα των σεμιναρίων και περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για εγγραφή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κοινότητας www.greekcommunity.com.au και συμπληρώστε το σχετικό δελτίο εγγραφής. Τα σεμινάρια παρουσιάζονται στην Αγγλική γλώσσα και προσφέρονται δωρεάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook