Ακόμη μια περίπτωση έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα με τους επίορκους γιατρούς και αυτή τη φορά τα «ύποπτα» στοιχεία εντοπίζονται στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείου Βόλου.

Ένα υπερπολυτελές γραφείο-διευθυντή ιατρού του ΕΣΥ- αντίκρισε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, όταν πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 6/10/2010, πραγματοποίησε έφοδο στο εν λόγω γραφείο καταγράφοντας την ακριβή και μεγαλοπρεπή επίπλωσή του και συντάσσοντας πρωτόκολλο Ποσοτικής Καταμέτρησης, το οποίο και επιδόθηκε στον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με αφορμή τις ανώνυμες καταγγελίες που υποβάλλονται σωρηδόν, για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, διεξάγεται Προκαταρτική έρευνα από την εισαγγελία Βόλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πλούσιος εξοπλισμός του συγκεκριμένου γραφείου προέρχεται από φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες υλικών.

Για κατάθεση στον πταισματοδίκη, έχει κληθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής που υπηρετεί ο διευθυντής-ιατρός και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εύλογο, πάντως, είναι το ερώτημα πώς, πότε και για ποιο λόγο βρέθηκαν τα υπερπολυτελή έπιπλα στο γραφείο του διευθυντή, ιδιαίτερα δε αν πρόκειται για «χορηγία» φαρμακευτικών εταιρειών.

Ωστόσο, οι υποψίες της τοπικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ στο Βόλο έχουν στραφεί και στους φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς ιατρών του ΕΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω ιατρός φαίνεται να συσχετίζεται με την υπόθεση, καθώς το υπέρογκο χρηματικό ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να έχει βρεθεί στις καταθέσεις του.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία, ενώ αναμένεται η παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και του Υπουργείου Υγείας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook