«Ανεπιθύμητο πρόσωπο» χαρακτήρισε σήμερα, Kυριακή, το Ισραήλ τον γερμανό συγγραφέα Γκίντερ Γκρας, ο οποίος με ποίημά του που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutshe Zeitung με τίτλο «τι πρέπει να ειπωθεί», στρέφεται κατά του εβραϊκού κράτους, το οποίο χαρακτηρίζει απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και «πηγή ενός αναγνωρίσιμου κινδύνου», δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών Ελί Γισάι.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα απαγορευτεί στον Γκρας να επισκεφθεί το Ισραήλ λόγω της «προσπάθειάς του να υποδαυλίσει το μίσος κατά του ισραηλινού κράτους και του ισραηλινού λαού και έτσι να προωθήσει τις ιδέες που πρέσβευσε όταν φορούσε τη στολή των Ες Ες».

«Εάν ο Γκίντερ ΓΚρας θέλει να συνεχίσει να διαδίδει το στρεβλό έργο του μπορεί να το κάνει στο Ιράν όπου τον περιμένει ένα δεκτικό ακροατήριο», πρόσθεσε ο ισραηλινός υπουργός.

Στο ποίημά του αυτό ο 84 χρονος Γκίντερ Γκρας καταδικάζει τις πωλήσεις όπλων από τη Γερμανία στο Ισραήλ και τονίζει ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο εβραϊκό κράτος να εξαπολύσει επιθέσεις κατά του Ιράν.

Το ποίημα καταδίκασαν ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και πολλοί πολιτικοί στη Γερμανία όπου λόγω του Ολακαυτώματος από τους Ναζί οποιαδήποτε καταδίκη του Ισραήλ θεωρείται ταμπού.

Ο συγγραφέας, σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο δήλωσε ότι εκ των υστέρων θεωρεί ότι θα έπρεπε να αλλάξει τη φρασεολογία στο ποίημά του «για να είναι σαφές ότι μιλάει κατ΄αρχήν για την κυβέρνηση Νετανιάχου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook