Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να είναι τέτοιο που να εξασφαλίζει στη χώρα, ανθρώπους, οι οποίοι να μπορέσουν να συνεννοηθούν την επόμενη ημέρα, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Χαλκίδα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ.Καρατζαφέρης, ο οποίος νωρίτερα απηύθυνε ομιλία σε κομματικούς φίλους στη Χαλκίδα στο πλαίσιο περιοδείας του στην πόλη, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση σε αυτές τις εκλογές και χαρακτήρισε τα περί αυτοδυναμίας, «όνειρα εαρινής νυκτός».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας του με άλλα κόμματα μετεκλογικά, και υποστήριξε ότι χωρίς τον ΛΑΟΣ δεν μπορεί να κάνει βήμα όποιος θέλει να κυβερνήσει. Πάντως, είπε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν, και πως εάν θέλουν συνεργασία κάποιοι «μπορούν να είναι «επιβάτες». Το τιμόνι της χώρας όμως θα το έχουμε εμείς».

Δεσμεύθηκε επίσης να ανοίξει τις πόρτες της χώρας την επομένη των εκλογών, και να εκδιώξει τους παράνομους μετανάστες και χρησιμοποιώντας προσωπικούς τόνους, είπε ότι την προηγούμενη ημέρα διέρρηξαν το σπίτι τού γιου του, ενώ μετέφερε και τη στιχομυθία που είχε με τον αστυνομικό διευθυντή.

«Μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής: «Εδώ μένουν 6.000 Πακιστανοί». Του απάντησα: «Σε έναν μήνα δεν θα υπάρχει κανένας». Αυτή η πληγή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τώρα όλοι, λένε αυτά που έλεγα πριν 10 χρόνια. Έχουμε γεμίσει με αρρώστιες που τις είχαμε νικήσει. Μόνο οι άρρωστοι από AIDS έχουν αυξηθεί κατά 1000%. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Έλληνας να ζει με τον φόβο των ληστειών, των εκβιασμών, των βιασμών» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, προτείνοντας «όποιος θέλει να έρχεται θα πηγαίνει σε νησί όπου θα προσφέρει εργασία για ένα πιάτο φαί».
Στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα και εκτίμησε ότι στις εκλογές «δεν μπορεί κατά καμία έννοια, ο ελληνικός λαός να υπερψηφίσει, να βάλει τη σφραγίδα του στο πρόγραμμα της κυρίας Μέρκελ, στο αυστηρότατο Μνημόνιό της».

Εξήγησε τους λόγους αποχώρησής του από την κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας ότι είδε σε αυτήν πράγματα, «τα οποία σαφέστατα υπονόμευαν το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας». Επιτέθηκε στους κ. κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, χωρίς να τους κατονομάσει, αποκαλώντας τους «μηδίσαντες» και λέγοντας ότι «υπήρξαν άνθρωποι, οι οποίοι πρόδωσαν την ιστορία τους, πρόδωσαν την ιδεολογία τους, πρόδωσαν τον πατριωτικό χώρο και επέτρεψαν να γίνουν όργανα του νεοφιλελευθερισμού».

Τάχθηκε υπέρ της σύσφιξης των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία και είπε ότι η χώρα μας πρέπει να στρέψει και αλλού τα μάτια της «όπως στη Ρωσία, η οποία έχει τεράστια κεφάλαια για επενδύσεις». Εκτίμησε ότι η «ομόδοξη Ρωσία» μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα, και υποστήριξε ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει ένα «θερμό επεισόδιο» με πρωταγωνιστή την Τουρκία.

«Δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη η Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά από τις εκπτώσεις που έκανε η τρόικα στις αμυντικές δαπάνες. Αυτή η προσπάθειά μου να φέρω τους Ρώσους στο Αιγαίο, σαφέστατα και ενόχλησε πολύ τις ΗΠΑ. Με μια σειρά ενεργειών και μια σειρά συμβουλών, μας έδειξαν την πλήρη δυσαρέσκειά τους» είπε ο κ. Καρατζαφέρης. Τόνισε επίσης ότι προέβαλε αντίσταση στην τρόικα, η οποία όπως είπε ήρθε στην Ελλάδα ως επικυρίαρχος.

«Υπήρξε μία μεγάλη αντίσταση. Τρεις μήνες είχα μεγάλες διαφορές. Διαφορές που έκανα γνωστές με επιστολές μου από τον πρώτο μήνα. Δεν μπορούσα κυρίες και κύριοι να κάνω δεκτό το Αγγλικό Δίκαιο που μας αφαιρεί κάθε ελπίδα για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ευρήματά μας στις θάλασσές μας σε αέριο και πετρέλαιο. Δεν μπορούσα να δεχτώ σε κάθε υπουργείο μας να υπάρχει ένας επίτροπος» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και εκτίμησε ότι η συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους δεν είναι επωφελής για την Ελλάδα.

«Τώρα βέβαια, πώς ωφελείται κανείς αν του χαρίζουν 103 και του προσθέτουν 130, αυτό βέβαια δεν έχει γίνει κατανοητό από κανέναν» είπε συγκεκριμένα. Επανέλαβε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης, κάνοντας λόγο για μια περίοδο χάριτος 5 ετών και εκτίμησε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα που χρωστούν -όπως είπε- στην Αγροτική τράπεζα 250 εκατομμύρια ευρω, δεν μπορούν να νοικοκυρέψουν τη χώρα.

Τάχθηκε κατά της χρηματοδότησης των κομμάτων, ενώ σε ερώτηση για το εάν ο ΛΑΟΣ θα αρνηθεί τη χρηματοδότηση, είπε ότι θα το πράξει εάν το πράξουν και τα άλλα κόμματα. Ζήτησε δημοψήφισμα επί της απόφασης που θα λάβει η ελληνική πολιτική ηγεσία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ ενέταξε το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις που θα μπορούσαν μαζί με τον ΛΑΟΣ να αποτελέσουν συνομιλητές αυτών των δυνάμεων «που κατά έναν τρόπο κατέχουν, ελέγχουν την Ελλάδα».

Εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορεί να είναι συνομιλητές των ξένων,«μια που έδεσαν πισθάγκωνα τα χέρια τους». Επίσης είπε ότι είχε μεγαλύτερες προσδοκίες απο την κυβέρνηση Παπαδήμου, εκτιμώντας ότι εάν δεν ήταν ο ίδιος να παρέμβει υπέρ του κ. Παπαδήμου, σήμερα η Ελλάδα θα είχε πρωθυπουργό τον κ. Πετσάλνικο. «Νομίζετε θα ήταν καλύτερη η Ελλάδα; Καταλαβαίνετε πού θα ήμασταν σήμερα; Άρα, και μόνο αυτή μου η πρόσφορα στο έθνος άξιζε την εκλογή μου το 2009» είπε.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook