Εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι συμβασιούχοι διδάσκοντες στο ΤΕΙ Κρήτης.

Η αδυναμία των αρμόδιων υπουργείων, Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας, να υπογράψουν την απόφαση για τις εγκεκριμένες πιστώσεις στο Ίδρυμα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι ένωσης επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών και εκπαιδευτικών ειδικών μαθημάτων στην «Πατρίδα», αφήνει 1000 διδάσκοντες απλήρωτους.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Ευάγγελος Καπετανάκης δηλώνει πως είναι το μεγαλύτερο από τα προβλήματα του ΤΕΙ καθώς το 75-80% των διδασκόντων στα τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης είναι συμβασιούχοι, ενώ υπάρχουν υπάρχουν τμήματα στα οποία δεν υπάρχει καθόλου μόνιμου προσωπικό.

Συμπληρώνει όμως ότι το θέμα θα λυθεί εντός ημερών. Μετά από πιέσεις του ιδρύματος, το ελεγκτικό συνέδριο, που αρνούνταν να εγκρίνει τις πληρωμές των διδασκόντων χωρίς τη συγκεκριμένη ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου), θα καταβάλει τα χρήματα των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου αλλά και το ΙΚΑ των συμβασιούχων. Μέσα στο επόμενο διάστημα να δοθούν επίσης το δώρο Χριστουγέννων και ο μήνας Δεκέμβριος.

Τέλος, κ. Καπετανάκης συμπληρώνει πως το θέμα θα απασχολήσει και την συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ που ξεκινά σήμερα Τετάρτη και θα λήξει την επόμενη Παρασκευή στην Πτολεμαΐδα, με θέμα «Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση: Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Πανεπιστήμια- Οι αναγκαίες αλλαγές»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook