Η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, με ανακοίνωσή της, δεσμεύεται ότι θα αντιταχθεί «σε κάθε είδους μεταρρύθμιση που θα υπονόμευε την κοινωνική πρόοδο, την απασχόληση και την οικονομική ανάκαμψη», λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο στην Αθήνα (στις 4 και 5 Μαρτίου) κατά την οποία θα συζητηθεί και το επίμαχο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας».

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τονίζουν ότι στην Αθήνα πρόκειται να υιοθετήσουν εναλλακτική πρόταση για τη μεταρρύθμιση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ, η οποία θα δίνει έμφαση στην «κοινή ανάγκη» για δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και για ανάπτυξη.

«Δεν θα προσυπογράψουμε μεταρρυθμίσεις που θα υπονομεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία» διαμήνυσε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν, ο οποίος μαζί με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, θα είναι οι οικοδεσπότες της Συνόδου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τονίζουν ότι προέχει η οχύρωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έναντι των αγορών και της κερδοσκοπίας και, ως εκ τούτου, θεωρούν ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο σχεδιασμό ενός πιο αποτελεσματικού Μηχανισμού Στήριξης για τις χώρες της ευρωζώνης.

Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές επικρίνουν τις μεταρρυθμίσεις που προτείνουν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά και η πλειονότητα των «συντηρητικών» της Ευρώπης και οι οποίες αφορούν τόσο στο λεγόμενο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» όσο και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Παράλληλα, τονίζουν ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική διακυβέρνηση, εισάγουν μια λογική «τιμωρίας» για τα κράτη μέλη, αγνοώντας την ανάγκη για ανάπτυξη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 4 Μαρτίου, οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) θα συναντηθούν στο Ελσίνκι, προκειμένου να προετοιμάσουν τα θέματα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Στη Σύνοδο θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook