Ένα παιδί έξι ετών σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν κατέρρευσε βορειοανατολικά του Παρισιού ο πρώτος όροφος κτιρίου στον οποίο τελείτο λειτουργία για το Πάσχα πιστών της Ευαγγελικής Εκκλησίας, ανακοίνωσαν οι αρχές. Σύμφωνα με τον συντονιστή των σωστικών συνεργείων, Πιερ Μαρσάν Λακούρ, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 14:30 τοπική ώρα σε ένα διώροφο κτίριο στο προάστιο Πιερφίτ, κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία. Τον χώρο αυτόν λατρείας επισκέπτονται συνήθως μέλη μιας κοινότητας Αϊτινών. Στη λειτουργία παρίσταντο 100 ως 150 άνθρωποι. Ένα τμήμα του πρώτου ορόφου κατέρρευσε υπό το βάρος τόσων ατόμων, διευκρίνισε αξιωματούχος της περιοχής. «Οι άνθρωποι έπεσαν μαζί με το δάπεδο», πρόσθεσε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Παρισιού δήλωσε ότι στην περιοχή είχαν σπεύσει 150 μέλη σωστικών συνεργείων, 48 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Τη βαθύτατη λύπη του για το δυστύχημα αυτό που έγινε σε χώρο λατρείας της Ευαγγελικής Εκκλησίας εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook