Στη διάρκεια άτυπης συνεδρίασης το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά στην απεργίας της Μ.Τρίτης και της Μ.Τετάρτης.

Η απεργία συνεχίζεται\” επισήμανε Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Οι συνδικαλιστές υποστήριξαν ότι η απόφαση για υλοποίηση της απεργίας ελήφθη ομοφώνως.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Νταλακογιώργο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η συνάντηση με της Κυριακής με την Άννα Διαμαντοπούλου και το Γιώργο Κουτρουμάνη απέβη άκαρπη.

Η ΠΝΟ απέρριψε την πρόταση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για συνάντηση στις 3 το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας. \”Ο κ. Λοβέρδος έθεσε ως πρόϋπόθεση την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, κάτι για το οποίο είμασταν αντίθετοι από την αρχή\”, εξήγησε ο κ. Νταλακογιώργος.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ επισήμανε ότι η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είναι να ενταθούν οι κινητοποιήσεις.
\”Συζητήσαμε πως θα προετοιμάσουμε τον τρόπο που θα διασφαλίσουμε την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων με κλιμάκια σε κάθε λιμάνι\”, τόνισε ο κ. Νταλακογιώργος.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ΠΝΟ οδηγείται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, η οποία έχει δηλώσει ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Ειδικότερα, εξετάζεται η επιστράτευση και η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΠΝΟ, η απεργία ξεκινά στις 00:01 την Μ.Τρίτη και ολοκληρώνεται στις 00:00 την Μ.Τετάρτη.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις επιχειρηματιών και ταξιδιωτών για την υλοποίηση της απεργίας.

Λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από το προγραμματισμένο τους ταξίδι εν όψει των εορτών του Πάσχα, τουρίστες και εκδρομείς αναζητούν τώρα λύση, ενδεχομένως με αλλαγή εισιτηρίου.

Πάντως, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις, κυρίως από το εξωτερικό.

Να αναλογιστεί το τεράστιο βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει με τη 48ωρη απεργία της καλεί την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες, το βάρος της ευθύνης είναι πολύ μεγάλο και αντίστοιχη είναι και η οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας των νησιωτών μας και των ασχολουμένων και απασχολουμένων στον τουρισμό».

Παράλληλα, οι παραγωγοί κυρίως της Κρήτης αντιδρούν έντονα για την απεργία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από αυτούς προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να φθάσουν τα προϊόντα τους στην Αθήνα.

Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η εκμίσθωση Ro-Ro για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook