Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις δυνάμεις της «Ομάδας 5+1» (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, θα επαναληφθούν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον. Οι προηγούμενες συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και στις δυνάμεις της Ομάδας 5+1 στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο κατέληξαν σε αποτυχία.

«Συμφωνήσαμε να επαναλάβουμε τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Απριλίου. Ελπίζουμε πως αυτή η πρώτη συνάντηση θα έχει αποτελέσματα που θα επιτρέψουν να σημειωθεί πρόοδος», δήλωσε εκπρόσωπος, Μάικλ Μαν.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε στις 31 Μαρτίου πως οι συνομιλίες της «Ομάδας 5+1» με την Τεχεράνη θα επαναληφθούν στις 13 και 14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Όμως Ρωσία και ΕΕ ανακοίνωσαν μετά πως ο τόπος και η ημερομηνία των διαπραγματεύσεων μπορεί να άλλαζε, αφού η Τεχεράνη επιθυμούσε οι συνομιλίες να διεξαχθούν στο Ιράκ και όχι στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Αγκυρα στη συριακή κρίση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook