Στη βουλή έφτασε η παρακαμπτήριος των Μαλίων που παραδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην κυκλοφορία με δέκα χρόνια καθυστέρηση. Το τμήμα του Β.Ο.Α.Κ αποδεικνύεται ημιτελές ενώ κρύβει πολλές παγίδες.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη το έργο παραδόθηκε βιαστικά στην κυκλοφορία, ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και από το σημείο θα περάσουν χιλιάδες επισκέπτες.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του flashnews.gr, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χερσονήσου αλλά και αξιωματικοί της τροχαίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου τμήματος του Β.Ο.Α.Κ ο οποίος άλλωστε είναι σε άσχημη κατάσταση.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη να δίνει απαντήσεις οι οποίες δεν έπεισαν.

Σε διαπίστωση του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη ότι το έργο είναι ημιτελές και επικίνδυνο, ο κος Μαγκριώτης είπε ότι ζήτησε να γίνει σύσκεψη βουλευτών του Ηρακλείου για να αποφασίσουν(!!) αν πρέπει το έργο να δοθεί στην κυκλοφορία.

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο Υφυπουργός έχρησε ως αρμόδιους να αποφανθούν για την αρτιότητα του έργου τους συναδέλφους του βουλευτές, οι οποίοι μόνο ως ειδικοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής που έχουμε στη διάθεση μας, ο κος Μαγκριώτης είπε μεταξύ άλλων «ζήτησα από τον κο Αγαπάκη να ξανακαλέσει μια σύσκεψη και να καλέσει και τους Βουλευτές να συζητήσετε.

Αν δεν την έχει κάνει μέχρι τώρα, θα την ξαναζητήσουμε την σύσκεψη αυτή γιατί έλαβα πολύ σοβαρά υπόψη αυτά που είπατε.

Θα ζητήσω σήμερα πάλι να πραγματοποιήσει οπωσδήποτε την σύσκεψη αυτή με τους φορείς και με τους Βουλευτές γιατί τα θέματα της ασφάλειας είναι τα πρώτα, όπως και για όλη την χώρα.»

Μανώλης Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook