Την προσχώρηση της Βάνας Μπάρμπα στις τάξεις του ΛΑΟΣ και την υποψηφιότητά της στην Β' Αθηνών ανακοίνωσε τη Μ.Δευτέρα ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Μετά τη συνάντηση με την κ. Μπάρμπα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Η κ. Βάνα Μπάρμπα, εκτός από μία εξαιρετική καλλιτέχνης είναι και ένα έντονα πολιτικοποιημένο άτομο. Χαίρομαι λοιπόν, που θα δώσει τη μάχη για τη Δημοκρατία, για τον Κοινοβουλευτισμό μέσα από τις τάξεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

» Θα είναι υποψήφια στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών και θα αναλάβει το χειρισμό των θεμάτων που άπτονται του Πολιτισμού. Βάνα Μπάρμπα καλώς ήλθες. 'Καλό βόλι'».

Από την πλευρά της η κ. Μπάρμπα δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή, γιατί θέλω να είμαι σε ένα κόμμα που πιστεύω ότι μπορεί να αφήσει χώρο σε νέους ανθρώπους και να βοηθήσουν στο κομμάτι του κοινωνικού πολιτισμού.

» Νομίζω ότι μπορεί να περνάει η χώρα μας δύσκολες στιγμές, αλλά αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι περνάμε στις επάλξεις. Η επιλογή μου είναι να είμαι με έναν άνθρωπο που μιλάει ουσιαστικά στο λαό και είναι αυθεντικός, όπως έχετε δείξει τόσα χρόνια».

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική συζήτηση.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές χωρίς να ξεκαθαρίσουμε στον ελληνικό λαό τι συνέβη τις νύχτες του Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Καλώ λοιπόν, πρωτίστως τον κ. Σαμαρά, αλλά και τον κ. Βενιζέλο σε μία τηλεοπτική συζήτηση για να πούμε τι ακριβώς ελέχθη, τα παρακάλια ενός εκάστου και βεβαίως την εν γένει συμπεριφορά που προσβάλλει πρωτίστως τον κάθε έναν από αυτούς ως ανθρώπους και εν συνεχεία ως πολιτικές οντότητες» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.