Διάγγελμα θα απευθύνει το βράδυ της Μ.Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, o πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και την επίσκεψή του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το θρίλερ της προκήρυξης των εκλογών λαμβάνει τέλος τη Μεγάλη Τετάρτη. Για εκείνη την ημέρα προγραμματίζεται η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει την προσφυγή στις κάλπες. Για τότε προγραμματίζεται και η επίσκεψη του Λουκά Παπαδήμου στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει θεσμικά σχετικά με τον εκλογικό του σχεδιασμό τον Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά από αυτή τη συνάντηση αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του ακριβούς χρόνου διεξαγωγής των εκλογών και βεβαίως η απαραίτητη θυροκόλληση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό την τελευταία στιγμή, οι εκλογές θα διεξαχθούν την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, στις 6 του μήνα. Χθες πάντως, μετά τον Αντώνη Σαμαρά που είχε μιλήσει για εκλογές στις 6 Μαΐου, την ίδια ημερομηνία ανέφερε ως την πλέον πιθανή και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, εκτιμώντας μάλιστα ότι μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουν λήξει όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες της παρούσας κυβέρνησης.

Στόχος της κυβέρνησης πάντως είναι να συνεχίσει αδιάκοπα το έργο της ως την τελευταία στιγμή, προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση να ξεκινήσει από το καλύτερο δυνατό σημείο και έτσι να μην χαθεί καθόλου χρόνος, δεδομένου ότι «δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια», όπως επιμένουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

 Έτσι, χθες ο Λουκάς Παπαδήμος είχε συνεργασία με τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Ηλία Πλασκοβίτη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ συγκάλεσε «μίνι υπουργικό» για την αντιμετώπιση μεταξύ άλλων του θέματος που έχει δημιουργηθεί με την απειλή απεργίας από την ΠΝΟ, που αναμένεται να πλήξει σημαντικά τον τουρισμό και την διακίνηση προϊόντων τις ημέρες του Πάσχα. Αντιστοίχως, λύση αναζητείται και απέναντι στην απεργία που φέρονται να ετοιμάζουν για την Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ.

Αμέσως μετά τη λήξη της πολύωρης σύσκεψης, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωνε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων»...