Την ώρα που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συρρικνώνεται, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου (κτιριακά) επεκτείνεται. Μπορεί το θέμα της επάνδρωσης και στελέχωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας να αποτελεί ζητούμενο ωστόσο φαίνεται να δίδεται πνοή τοπικά σε επίπεδο εγκαταστάσεων και χώρων.
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την συμμετοχή όλων των επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών έγινε γνωστό πως
μέχρι τον Ιούνιο του 2012 το έργο επέκτασης του Βενιζέλειου νοσοκομείου πρόκειται να ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης με συνολική χρηματοδότηση 20 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (16,5 εκ. ευρώ για το έργο και 3,5 εκ. ευρώ για τη σχετική μελέτη).

«Η εξέλιξη για την επέκταση του Βενιζελείου είναι πολύ σημαντική για την δημόσια υγεία στο νησί. Με την σημερινή συνάντηση που συγκαλέσαμε ξεπεράσαμε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, και πλέον το έργο πρόκειται να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Οι ανάγκες των νοσοκομειακών παρεχόμενων υπηρεσιών στην Κρήτη είναι μεγάλες και με το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για την επέκταση του νοσοκομείου θα δοθεί μια μεγάλη ‘ανάσα’ σε σχέση με την επαρκή νοσοκομειακή περίθαλψη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook