Τι υποστηρίζει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ για την στάση της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας – Νέες βολές κατά της Μέρκελ για τους χειρισμούς της στην κρίση χρέους.

Την πεποίθησή του πως η Γερμανία έχει βγει κερδισμένη από την κρίση χρέους και τη στήριξη προς την Ελλάδα, όπως και γενικότερα από την εισαγωγή του ευρώ και την ίδια τη λειτουργία της Ευρωζώνης εξέφρασε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο κύριος Σρέντερ υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι η Γερμανία είναι η πλέον ωφελημένη χώρα της Ευρώπης από το ευρώ, αλλά και από την μέχρι στιγμής αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Παράλληλα τονίζει ότι η σημερινή Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν έχει διαχειριστεί σωστά την κρίση. Λέει χαρακτηριστικά: «Στην αρχή της κρίσης υπήρξε η εσφαλμένη εντύπωση ότι η κρίση του ευρώ θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη διάθεση μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια προς την Ελλάδα κι ότι δε θα υπήρχε κίνδυνος “μόλυνσης” άλλων χωρών. Η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook