Πρόταση για την άμεση και χωρίς πρόσθετο κόστος αναπλήρωση της αρχικής (πριν από το PSI) ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου των Ταμείων σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχε με τους διοικητές του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, σε σύγκριση με τα χαρτοφυλάκια των ταμείων πριν από το PSI, με την εφαρμογή της πρότασης αυτής όχι μόνο αποκαθίσταται η ονομαστική αξία, αλλά επιπλέον τα Ταμεία αποκτούν ομόλογα με δύο πρόσθετα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την αξία τους: το αγγλικό δίκαιο και το σχήμα της παράλληλης και ταυτόχρονης εξυπηρέτησης με τα δάνεια του επίσημου τομέα.

Οι διοικητές των Ταμείων δήλωσαν ότι θα εξετάσουν την πρόταση με τα συμβούλιά τους, σε συνεργασία με τον θεσμοθετημένο επενδυτικό σύμβουλο των ταμείων (ΕΔΕΚΤ) και την Τράπεζα της Ελλάδος που διαχειρίζεται το κοινό κεφάλαιο των ΝΠΔΔ.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κουτρουμάνης, και ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook