Την ψήφιση από την Νέα Δημοκρατία της ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. κ. Πλακιωτάκη και Μουσουρούλη στην οποία ζητούσαν την αναστολή της ένταξης του Οίκου Ναύτου.

Λίγο αργότερα οι συνεργάτες του κ. Λοβέρδου σχολίαζαν πως είτε οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ξέρουν τι ψηφίζουν, είτε χρησιμοποιούν το θέμα για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού την ένταξη την έχουν ψηφίσει και οι ίδιοι.

Συγκεκριμένα δήλωναν οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας:

«Αναφορικά με τον Οίκο Ναύτου, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Να ανασταλεί η ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ και να γίνει αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας. Φτάνει πια με τις βεβιασμένες κινήσεις και τους άστοχους πειραματισμούς.

Καλούμε, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη δέουσα υπευθυνότητα και να πράξουν το σωστό προς το κοινωνικό συμφέρον».

Η πλήρης ανακοίνωση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Σχετικά με την ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λασιθίου, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του βουλευτή Χίου και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Μουσουρούλη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει, ότι ο εφαρμοστικός νόμος (4052) του ΥΥΚΑ και η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ (άρθρο 13, παράγραφος 17) από 01/04/2012, ψηφίστηκε και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας την 01/03/2012».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook