Την ανάγκη να προκύψει νικητής με αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμάρας σε συνέντευξή του στο Mega, ζητώντας λαϊκή εντολή που θα του «λύσει τα χέρια» να προχωρήσει στις αλλαγές που θέλει.

Σε επίμονες ερωτήσεις για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και για το εάν τεθεί όρος να μην είναι εκείνος πρωθυπουργός, ο Αντ.Σαμαράς τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε επανειλημμένα την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με το επιχείρημα πως αυτό θα στερούσε από την επόμενη ηγεσία την απαραίτητη ισχύ να προχωρήσει σε «γρήγορες και ισχυρές αποφάσεις».

«Θέλω την εντολή του λαού, όχι την ανοχή το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά. Σε περίπτωση συγκυβέρνησης, ανέφερε, «δεν θα μπορέσω ούτε τις συντεχνίες να χτυπήσω, που είναι εν πολλοίς συντεχνίες του ΠΑΣΟΚ, ούτε να περάσει εξεταστική επιτροπή, ούτε να κάνω τη μεγάλη αλλαγή στη λαθρομετανάστευση όπως τη θέλω εγώ με ένα ΠΑΣΟΚ της Υπατίας».

O Αντ.Σαμαράς υπερασπίστηκε την στάση του κόμματός του απέναντι στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο. Στο δεύτερη σύμβαση, ανέφερε, «ψήφισα μείωση χρέους που δεν έχει γίνει ποτέ, κούρεμα που δεν έγινε στο πρώτο μνημόνοι, μείωση των επιτοκίων που ήταν υπερβολικά υψηλά στο πρώτο μνημόνιο». «Έφτασε η Ελλάδα με τις φτέρνες στον γκρεμό, εγώ τι έπρεπε να κάνω, να την ρίξω» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τις τρεις τελευταίες νομοθετικές εκκρεμότητες της παρούσας Βουλής, που ολοκληρώνονται μέχρι τη Μ.Τρίτη, και είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα τρία είναι και τελειώσαμε». «Άρα στις εκλογές 6 Μαΐου;» ρωτήθηκε, απαντώντας, «εκλογές στις 6 Μαΐου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις επικρίσεις του στο Γ.Παπανδρέου για την πορεία προς το πρώτο μνημόνιο αλλά και τη μετέπειτα στάση της κυβέρνησης, επιρρίπτοντάς της αδυναμία διαπραγμάτευσης απέναντι στην τρόικα αλλά και ανικανότητα, όπως χαρακτηριστικά είπε, «στο ξεμπλοκάρισμα κονδυλίων από το ΕΣΠΑ».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook