Υποχώρησε τη Δευτέρα το αργό στη Νέα Υόρκη περιορίζοντας ωστόσο αισθητά στο τέλος τις απώλειες του που το οδήγησαν στα χαμηλά της ημέρας κάτω και από τα 101 δολ. με βουτιά άνω του 2%.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου έχασε 85 cents ή 0,8% για να τερματίσει στα 102,46 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Στα χαμηλά της ημέρας διολίσθησε στα 100,81 δολ. το βαρέλι.

Οι ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την πορεία της απασχόλησης διαμόρφωσαν αρνητικό κλίμα στη Νέα Υόρκη.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε το Μάρτιο συνολικά 120.000 θέσεις εργασίας. Ήταν η πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2011 που οι νέες θέσεις εργασίας δεν ξεπέρασαν το επίπεδο των 200.000. Την ίδια στιγμή οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση κατά 203.000.

Η αδύναμη μέτρηση του Μαρτίου επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Την ίδια στιγμή υποχωρούν οι ανησυχίες για το Ιράν που οδήγησαν σε ανοδικό ράλι τις τιμές το προηγούμενο διάστημα μετά την απόφαση της Τεχεράνης να επιστρέψει στις συνομιλίες για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Στις συνομιλίες που θα ξεκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη θα συμμετάσχουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Κίνα και η Ρωσία.