1. Ανανεώνετε την πούδρα χωρίς να απομακρύνετε το σμήγμα

Το δέρμα σας γυαλίζει πριν από ένα ραντεβού; Τη λύση δίνει η πούδρα! Δεν είναι όμως αυτός ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ωραία όψη. Χρησιμοποιήστε καλύτερα τα χαρτάκια που τραβάνε τη λιπαρότητα ή περάστε τις ζώνες της έντονης λιπαρότητας με ένα ελαφρώς υγρό χαρτομάντιλο πριν ανανεώσετε την πούδρα σας.

2. Αφήνετε τη βαφή στα μαλλιά περισσότερη ώρα απ' όση λένε οι οδηγίες
Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι αν αφήσουμε το χρώμα πιο πολλή ώρα στα μαλλιά μας, θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Λάθος: το χρώμα φιξάρεται σε 20-25 λεπτά, ανάλογα με το προϊόν. Για πιο έντονο χρώμα, επιλέξτε μια απόχρωση κατά έναν τόνο σκουρότερη.

3. Δεν σκουπίζεστε καλά μετά το ντους
Συνήθως μένουμε αρκετή ώρα με το μπουρνούζι και σκουπιζόμαστε πρόχειρα.Φροντίζετε να σκουπίζεστε σχολαστικά και μετά να χρησιμοποιείτε ένα λάδι ή ένα γαλάκτωμα, για να βοηθάτε το δέρμα σας να ξαναφτιάξει αυτό το προστατευτικό στρώμα και να αποφεύγετε την αφυδάτωση.

4. Χρησιμοποιείτε γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ χωρίς να το ξεβγάζετε
Θα σκεφτόσαστε ποτέ να σαπουνιστείτε και να μην ξεπλυθείτε; Το ίδιο ισχύει για τα γαλακτώματα για το ντεμακιγιάζ! Παρ' όλο που η δροσερή και απαλή υφή τους σας κάνει να πιστεύετε ότι σας κάνουν καλό στο δέρμα, διαλύουν το μακιγιάζ και το αναμιγνύουν με τις ακαθαρσίες που συσσωρεύονται όλη μέρα πάνω στην επιδερμίδα. Η σωστή κίνηση: περνάτε μετά το γαλάκτωμα μια τονωτική λοσιόν και επαναλαμβάνετε ώσπου να βγει το βαμβάκι καθαρό.

5. Αραιώνετε το βερνίκι των νυχιών σας με διαλυτικό
Το βερνίκι έχει πήξει και δεν στρώνει καλά. Αυτόματη κίνηση: ρίχνετε λίγο διαλυτικό για να το αραιώσετε. Λάθος! Αυτού του είδους τα προϊόντα καταστρέφουν την ομοιογένεια του βερνικιού, το οποίο μετά δεν στρώνει καλά και χάνει την λάμψη του.

6. Χρησιμοποιείτε την ίδια κρέμα για το πρόσωπο και τα μάτια
Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο ευαίσθητο απ' ότι στο υπόλοιπο πρόσωπο. Χρειάζεται λοιπόν, διαφορετική φροντίδα! Ορισμένες παχιές κρέμες για το βράδυ μπορεί να κάνουν τα βλέφαρα να φαίνονται πεσμένα το πρωί. Με λίγα λόγια, πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ειδική κρέμα, την οποία θα απλώνετε απαλά κάτω από τα μάτια, πάντα από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική.


noikokyra.gr