Μετά από αίτημα του σωφρονιστικού προσωπικού των καταστημάτων κράτησης Χανίων (Δικαστικής Φυλακής Χανίων και Αγροτικής Φυλακής Αγυιάς), πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο 07/04/2012 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, εκπαιδευτικό του προσωπικού για θέματα εξαρτήσεων στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος από τη Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Δόθηκε έμφαση σε θέματα εξαρτήσεων και εξαρτητικών συμπεριφορών καθώς και στους τρόπους κινητοποίησης των εξαρτημένων για αναζήτηση υποστήριξης. Παρουσιάστηκαν τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα τόσο στο χώρο των εξαρτήσεων όσο και στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος.

Η εκπαιδευτική συνάντηση έκλεισε με την περιγραφή των παρεμβάσεων που γίνονται στις ελληνικές φυλακές από το ΚΕΘΕΑ και τα περιθώρια βελτίωσής τους.

Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του προσωπικού, όπου αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το φλέγων ζήτημα των εξαρτήσεων. Τέλος εκφράστηκε το αίτημα για συνέχιση της επιμόρφωσής τους σε σχετικά θέματα.

Το εκπαιδευτικό πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook