Την πρωτοφανή πολιτική ρευστότητα καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Σύμφωνα με αυτήν στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στα επίπεδα του 18,2%, το ΠΑΣΟΚ στο 14,2%, το ΚΚΕ στο 8%, το ΛΑΟΣ στο 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 7%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 5,9%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,5%, η Χρυσή Αυγή στο 3,1% και οι Οικολόγοι στο 1,5%.

Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι η αύξηση των αναποφάσιστων που αγγίζουν το 29,4%, καθώς όσοι δήλωσαν πως θα ψηφίσουν Λευκό και αποχή φτάνουν στο 10,2% και στο 19,2% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Από τα ποσοστά γίνεται εμφανής η ρευστότητα στο πολιτικό πεδίο, κάτι που γνωρίζουν ως φαίνεται πολύ καλά και οι ψηφοφόροι που απαντούν, σε ποσοστό 63,3%, ότι μετά το κλείσιμο της κάλπης «βλέπουν» σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Ακόμα πιο αναλυτικά, από όσους δήλωσαν πως η επόμενη ημέρα της διακυβέρνησης της χώρας θα γίνει από κυβέρνηση συνεργασίας, ποσοστό 15,1% «θέλει» ή «βλέπει» κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και 23,9% κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – Αριστεράς.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες δείχνουν να ενδιαφέρονται για τις εκλογές από πολύ έως αρκετά πολύ σε ποσοστό 53,2%, ενώ οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σε ποσοστό 84,9%, έναντι ποσοστού 13% που δηλώνει πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα ψηφίσει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «προφίλ» της ψήφου, καθώς στο ερώτημα για ποιόν λόγο και με ποιο κριτήριο θα ψηφίσει κανείς, ποσοστό 29,5% δήλωσε πως θα ψηφίσει για να ενισχύσει το κόμμα που πιστεύει πως θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα προοπτικής για τη χώρα, ποσοστό 41,9% θα δώσει «τιμωρητική ψήφο», θα ψηφίσει για να τιμωρήσει αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ένα 21,7% θα ψηφίσει για να έχει η χώρα αύριο μια σταθερή κυβέρνηση.

Επίσης το 60,2% των ψηφοφόρων δηλώνει πως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η μείωση του μισθού του και ότι η Οικονομία σε 67,2% αποτελεί το πρόβλημα βάση του οποίου θα ψηφίσουν.

Επίσης το 92,2% των πολιτών έχει αρνητική άποψη για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Το 42,2 κρίνει θετικά το έργο του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 56% αρνητικά.

Τέλος αναφορικά με τους μετανάστες το 41,2% θεωρούν ότι οι μετανάστες θα πρέπει να εκδιωχθούν και το 44% να παραμείνουν στα κέντρα κράτησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook