Παγκρήτια θα είναι η εμβέλεια λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας και της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής για τα παιδιά.

Σύμφωνα με εισήγηση της αρμόδιας, αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη, και με την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργου Πιτσούλη, διευρυμένος θα είναι ο ρόλος και το κοινωνικό έργο που προσφέρουν τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όσο και οι Κινητές Μονάδες Μαστογραφίας και Προληπτικής Οδοντιατρικής.

Σύμφωνα την αντιπεριφερειάρχη τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και οι ενέργειες για την θέσπιση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την ένταξη των κοινωνικών αυτών δράσεων σε ένα ουσιαστικό πλαίσιο λειτουργίας. Με τη συνεργασία των δήμων, της Εκκλησίας και των κοινωνικών εταίρων θα επαναλειτουργήσουν σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης οι παραπάνω κοινωνικές δομές προς όφελος των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, αλλά και όλων των πολιτών σε κάθε γωνιά του νησιού, και ιδιαίτερα όσων ζουν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές και χωριά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook