Ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος με τον Γιάννη Ραγκούση, μετά την άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας να ψηφίσει την τροπολογία για τα οικονομικά των κομμάτων, κάνοντας λόγο για «χαριστική βολή στην αξιοπιστία των κομμάτων». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να κατηγόρησε τον κ. Ραγκούση για «πολιτική ανηθικότητα» ενώπιον των μελών της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, εκ των οποίων κανείς δεν υπερασπίστηκε τον κ. Ραγκούση. Ορισμένοι εκτιμούν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε τροχιά ρήξης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση που είχε ο Ευ.Βενιζέλος με τους Γ.Ραγκούση και Γ.Παπακωνσταντίνου, στην συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι δεν υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος, στάση και συμπεριφορά από όλα τα στελέχη του κόμματος.

Κατονόμασε προσωπικά τον κ. Ραγκούση τον οποίο κατηγόρησε για «πολιτική ανηθικότητα». Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότιπαρέλαβε ένα κομματικό χάος και τεράστια χρέη και ότι ο κ. Ραγκούσης ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής της κυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να υποννοεί ότι εμείς είμαστε φαύλοι και ότι εκείνος έχει άλλο ήθος. Είναι πολιτική ανηθικότητα να διαφωνείς για θέματα για τα οποία έχεις πολιτική ευθύνη. Υπερβαίνει τα όρια της αξιοπρέπειας του χώρου», φέρεται να επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη σύσκεψη κανείς δεν υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας. Αντιθέτως, εκφράστηκε έντονη δυσφορία για τη στάση του. Κανένας όμως δεν έθεσε θέμα λήψης πειθαρχικών μέτρων όπως π.χ διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ ή μη ένταξη στα ψηφοδέλτια.

Ωστόσο, αρκετοί διερωτήθηκαν γιατί οι κ. Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου αυτοπροσδιορίζουν τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες επιθυμούν να κατέλθουν, και δεν θέτουν υποψηφιότητα στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή στις Κυκλάδες και στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών που συμμετείχαν στη σύσκεψη, το θέμα της υποψηφιότητας Ραγκούση είναι ανοιχτό. Δεδομένων των βολών που εξαπολύθηκαν εναντίον του και της σταθερής στάσης που τηρεί ο κ. Ραγκούσης, υπάρχει η εκτίμηση ορισμένων ότι οι δύο πλευρές οδεύουν προς ρήξη.

Πάντως, το κλίμα για τον κ. Παπακωνσταντίνου ήταν πιο ήπιο, καθώς παρά τα ολισθήματα στις πρόσφατες συνεντεύξεις του, του αναγνωρίζουν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook