Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα ο δημόσιος διαγωνισμός για την επέκταση του αεροδρόμιου «Γιάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Συνολικά κατατέθηκαν 10 προσφορές από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, γεγονός που καταδυκνείει και το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρχε για το έργο προϋπολογισμού 110.085.000 με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις 12:30 η επιτροπή του διαγωνισμού συνεδρίαζε στα γραφεία της ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών στην Αθήνα.

Τελικά νικήτρια εταιρεία αναδείχθηκε η Κυπριακών συμφερόντων «Νέμεσις Κατασκευαστική» παρέχοντας ποσοστό έκπτωσης 48,48%, ενώ δεύτερη ήρθε η εταιρεία «Άκτωρ» με ποσοστό έκπτωσης 44,43%.

Στην επιτροπή συμμετείχε εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο αντιπρόεδρός της και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο οποίος μιλώντας στο Flashnews.gr,είπε :

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη υποδομή που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού. Την είχε ανάγκη ο τόπος και ελπίζω και εύχομαι το έργο να κατασκευαστεί ταχύτατα και εντός των προθεσμιών που έχουν ορισθεί».

Η επέκταση του αεροδρομίου Χανίων

Πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο έργο στον τομέα των μεταφορών στην Κρήτη (αφού κωλυσιεργούν οι διαδικασίες για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου) προϋπολογισμού 110.085.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Η διάρκεια κατασκευής του είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται :

α) επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου, αεροσταθμού κατά 18.000 μ2 (από 13.325 μ2 σήμερα στα 31.572 μ2).

β)Διαμόρφωση και αναδιαμόρφωση του συνολικού περιβάλλοντος χώρου.

γ) Κατασκευή νέου κτιρίου πύργου ελέγχου, συνολικής επιφάνειας 2.000 μ2.

δ) Κατασκευή νέου κτιρίου αμαξοστασίου, συνολικής επιφάνειας 2.600 μ2.

ε) Κατασκευή νέου κτιρίου φύλαξης απορριμμάτων 484 μ2.