Ενώ η απεργία της ΠΝΟ βρίσκεται σε εξέλιξη ο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απευθύνει έκκληση τόσο προς τους συνδικαλιστές όσο και προς την κυβέρνηση να βρεθεί λύση.

Είναι ανάγκη είπε ο Περιφερειάρχης να υπάρχει απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση από και προς την Κρήτη, επισημαίνοντας ότι υφίσταται μεγάλο πλήγμα η τοπική οικονομία, αγροτικός-τουριστικός τομέας, ενώ βρίσκονται σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που έχουν κλείσει εισιτήρια.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης είπε ότι μόνο από τον αγροτικό τομέα η ζημιά φτάνει καθημερινά τα 15 εκ. ευρώ και αφορά τα πρώιμα κηπευτικά που «μπλοκάρονται» στα λιμάνια του νησιού μας και που λόγω της απεργίας υπάρχει κίνδυνος οι καλλιεργητές της Κρήτης να χάσουν τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού με τις οποίες έχουν υπογράψει συμβόλαια παραλαβής κηπευτικών προϊόντων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης στις δηλώσεις του ανέφερε: «Δεν μπορεί το κάθε νησί της χώρας να βρίσκεται σε ομηρία κάθε 15 ημέρες. Εμείς σεβόμαστε τα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου, όμως δεν μπορεί να καταστρέφεται ένας κλάδος, ένα νησί, δεν μπορεί να καταστρέφεται η αγροτική παραγωγή, ο τουριστικός τομέας επειδή έτσι θέλουν κάποιοι συνδικαλιστές. Θεωρώ και ζητούμε από την Κυβέρνηση ότι πρέπει να βρεθεί η λύση, όποια και αν είναι αυτή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook