Την επίσημη προκήρυξη των εκλογών περιμένουν στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου για να ανακοινώσουν τα ονόματα των υποψηφίων, των έντεκα που θα συμμετέχουν στη λίστα του κόμματος στο Νομό.

Στο ψηφοδέλτιο θα μετέχουν στελέχη που είχαν ζητήσει ξανά την ψήφο των Ηρακλειωτών σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και νέα άφθαρτα πρόσωπα, τόσο ηλικιακά όσο και πολιτικά.

Ερωτηματικό ο Γρηγόρης Πασπάτης

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του flashnews.gr οι έντεκα έχουν επιλεγεί, ωστόσο παραμένει ένα ερωτηματικό, εκείνο του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Γρηγόρη Πασπάτη, ο οποίος εμφανίζεται –μέχρι και σήμερα- αναποφάσιστός.

Μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές η αναβλητικότητα του γιατρού έχει ενοχλήσει στελέχη της Ν.Δ. σε κεντρικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να φαντάζει πλέον εξαιρετικά δύσκολο να συμπεριληφθεί στη λίστα. Εάν τελικά γίνει κάτι τέτοιο και ο κος Πασπάτης είναι υποψήφιος τότε αναμφίβολα το ψηφοδέλτιο αποκτά διαφορετική δυναμική.

Ποιοι είναι οι έντεκα

Τον βουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, θα πλαισιώσει ο πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Παπαδάκης(ο πρώτος που υπέγραψε τοπικά την υποψηφιότητα Σαμαρά, όταν η οργάνωση είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη), οι πολιτευτές Κουντουράκη, Μαράκης, Παπαγεωργίου, ενώ νέα πρόσωπα είναι οι Αλεξανδράκη, Ματαλλιωτάκης, Μπαλτζάκης, Σενετάκης, Στραταντωνάκης.

Οι εκλογικοί στόχοι

Πρωταρχικός στόχος είναι η επικράτηση απέναντι στο ψηφοδέλτιο της Ντόρας Μπακογιάννη και η ανάδειξη τριών βουλευτών. Το τελευταίο γνωρίζουν καλά πως περνά από την είσοδο ή όχι της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο επόμενο κοινοβούλιο.

Αν δηλαδή το κόμμα της Μπακογιάννη δεν μπει στη βουλή τότε το πιθανότερο σενάριο είναι η ΝΔ να κατακτήσει τοπικά και 3η έδρα. Το όριο εκλογιμότητας για τους υποψήφιους βουλευτές τοποθετείται σύμφωνα με εκτιμήσεις στους 7000 σταυρούς.

Μανώλης Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook