Μαζικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας οι ιδιοκτήτες Ταξί του Νομού Ηρακλείου που έχουν αναλάβει τη μεταφορά νεφροπαθών σε νοσοκομεία και κέντρα αιμοκάθαρσης και παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλλουν στο flashnews.gr, τα επόμενα 24ωρα θα δώσουν δυναμικά το στίγμα τους, πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση για να λάβουν τα οφειλόμενα.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί, που ξεπερνούν τους εκατό στο Νομό Ηρακλείου, δεν έχουν εισπράξει χρήματα από την 1η του έτους, και όπως ισχυρίζονται είναι θύματα εμπαιγμού τόσο του Διοικητή του ΙΚΑ Ηρακλείου όσο και του Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο.

Κατά μέσο όρο στον κάθε ένα οφείλονται περίπου 3 χιλιάδες ευρώ, αφού σε πολλές περιπτώσεις η μεταφορά των νεφροπαθών γίνεται από χωριά της Μεσσαράς προς τα νοσοκομεία της πόλης του Ηρακλείου πάνω από δύο φορές την εβδομάδα.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν άλλο τρόπο μεταφοράς, εκτός από το ταξί, κάτι που σημαίνει πως εάν σταματήσει για οικονομικούς λόγους η μεταφορά τους τότε είναι αντιμέτωποι με τον θάνατο.