Σε κατάσταση διπλωματικού συναγερμού βρίσκεται η Τουρκία για το θέμα της Συρίας, αφού – την ώρα που ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν για το θέμα της Συρίας βρισκόταν στην Αντιόχεια για να επισκεφθεί τους καταυλισμούς των προσφύγων από τη Συρία- ανακοινώθηκε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου διακόπτει την επίσκεψή του στην Κίνα για να επιστρέψει στην Άγκυρα.

Αναφερόμενος στις συγκρούσεις που έγιναν χτες στη μεθόριο ο πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι \”υπάρχει πλέον ξεκάθαρη παραβίαση των συνόρων μας\”. Ο Ερντογάν είπε πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της Τουρκίας με τις χώρες της περιοχής και σημείωσε πως \”ακολούθως θα προβούμε στα απαραίτητα βήματα\”.

Ο Νταβούτογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εχθές, η ένταση στα τουρκο-συριακά σύνορα κλιμακώθηκε αιφνιδίως, όταν πυρά προερχόμενα από τη Συρία προκάλεσαν τραυματισμούς σε καταυλισμό προσφύγων στο τουρκικό έδαφος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέφρασε τη λύπη του για τα διασυνοριακά πυρά από τη Συρία στην Τουρκία και στο Λίβανο ενόψει της σημερινής εκπνοής της προθεσμίας για την απόσυρση του συριακού στρατού και των βαρέων όπλων από τις πόλεις της Συρίας και απηύθυνε μια τελευταία έκκληση στις συριακές αρχές να σταματήσουν τις επιθέσεις τους κατά αμάχων.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook