Στις 10 αντί για τις 12 το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης θα αναχωρήσουν όπως όλα δείχνουν τα πλοία προκειμένου να μεταφέρουν εγκαίρως τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης στην Αθήνας και να φτάσουν έγκαιρα ώστε να τροφοδοτήσουν την πασχαλινή αγορά.

Οι αγρότες της Κρήτης έχουν ζητήσει να επισπευσθεί έστω κατά δύο ώρες η αναχώρηση των πλοίων και φαίνεται ότι το κλίμα ως προς το συγκεκριμένο αίτημα είναι θετικό από την πλευρά της ΠΝΟ. Όπως εξηγεί στο Flashnews.gr o πρόεδρος του Αγροτικού Σσυλλόγου Τυμπακίου Γιώργος Ντισπυράκης, μπορεί η διαφορά να φαίνεται ασήμαντη, ωστόσο είναι καθοριστική ώστε να φτάσουν εγκαίρως στις κεντρικές αγορές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας για να προλάβουν την πασχαλινή αγορά της Μεγάλης Πέμπτης.

Ομοίως και για τις αγορές του εξωτερικού και για τα περισσότερα συμβόλαια που έχουν ρήτρες ως προς το χρόνο παράδοσης οι παραγωγοί θα δώσουν κυριολεκτικά αγώνα δρόμου για να μην μείνουν αδιάθετα τα προϊόντα τους.

Για το θέμα της δίωρης επίσπευσης των δρομολογίων υπάρχει ασφαλώς θετικό κλίμα και από τις ναυτιλιακές εταιρίες, οι οποίες απαντούν πως μπορούν να αναχωρήσουν νωρίτερα από τη λήξη της απεργίας εφόσον υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της ΠΝΟ.

Οριστική απάντηση για το θέμα του δίωρου οι αγρότες αναμένουν έως αργά σήμερα το βράδυ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook