Ανυπόστατη χαρακτηρίζει ο Γιάννης Ραγκούσης κατηγορία για εκτροχιασμό των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007 - 2009 που φέρεται να δέχτηκε σε κλειστή κομματική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας να ψηφίσει την τροπολογία για τα οικονομικά των κομμάτων.

Σε απάντησή του ο κ. Ραγκούσης υπενθυμίζει ότι δεν ήταν γραμματέας του Κινήματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2007 και ότι «η προεκλογική καμπάνια του 2009 ήταν με διαφορά η καμπάνια με το χαμηλότερο κόστος από κάθε προηγούμενη».

Επίσης, σημειώνει ότι «τουλάχιστον κατά την περίοδο της δικής μου θητείας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα, καμία ανάμειξη στη διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος, ούτε καν ελάμβανε γνώση των εσόδων και των εξόδων του. Απόδειξη γι’ αυτό, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα τιμολόγιο πληρωμής ή καμία απόδειξη είσπραξης που να φέρει την υπογραφή μου».

«Κατά τα άλλα, παραπέμπω στην σημερινή μου συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΤ» προσθέτει ο κ. Ραγκούσης, αναφερόμενος όχι μόνο στις εξηγήσεις του για τη στάση του στο θέμα της τροπολογίας («για μένα ήταν θέμα αρχής γι' αυτό και δεν την ψήφισα») αλλά και στην παρασκηνιακή φιλολογία περί μη συμμετοχής του ιδίου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στα ψηφοδέλτια.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση των συνδυασμών του κόμματος αναμένεται στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης.

«Εγώ θα περιμένω τις αποφάσεις των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, τις τελικές αποφάσεις που αύριο [Μ.Τετάρτη] θα γνωστοποιηθούν και σε κάθε περίπτωση εδώ είμαστε» είπε ο κ. Ραγκούσης στη ΝΕΤ, εκφράζοντας όμως την επιθυμία του να είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι επειδή εγώ τήρησα μία στάση αρχής, ότι θα πρέπει για αυτό να με εκδικηθούν ή να με τιμωρήσουν, εγώ είμαι έτοιμος να πληρώσω το όποιο κόστος. Δεν μετανιώνω ούτε πρόκειται εκ των υστέρων να άλλαζα κάτι σε σχέση με τη χθεσινή μου στάση στην ψηφοφορία» πρόσθεσε.

Η δήλωση Ραγκούση

«Όπως είναι γνωστό, εκλέχτηκα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2008, άρα δεν ήμουν γραμματέας του Κινήματος, κατά την προεκλογική περίοδο του 2007.

»Είναι γνωστό επίσης ότι - τουλάχιστον κατά την περίοδο της δικής μου θητείας - ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα, καμία ανάμειξη στη διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος, ούτε καν ελάμβανε γνώση των εσόδων και των εξόδων του. Απόδειξη γι’ αυτό, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα τιμολόγιο πληρωμής ή καμία απόδειξη είσπραξης που να φέρει την υπογραφή μου. Άρα, η ανυπόστατη κατηγορία για εκτροχιασμό των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2009 δεν με αφορά, έτσι κι αλλιώς, στο παραμικρό.

»Σε κάθε περίπτωση, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2009 που είχα πολιτικά και οργανωτικά την ευθύνη ως γραμματέας του Κινήματος, είναι καταγεγραμμένο δημοσίως ότι, με το σύνθημα “καθαρό περιβάλλον- καθαρά λεφτά-καθαρές σχέσεις”, το ΠΑΣΟΚ διεξήγαγε την πιο λιτή προεκλογική καμπάνια. Για πρώτη φορά δεν εκτυπώθηκαν αφίσες και φυλλάδια και δεν καταφύγαμε στην εξαιρετικά κοστοβόρο, και όχι μόνον, επιλογή της χρήσης γιγαντοαφισών.

»Γι’ αυτούς τους λόγους, η προεκλογική καμπάνια του 2009 ήταν με διαφορά η καμπάνια με το χαμηλότερο κόστος από κάθε προηγούμενη.

»Κατά τα άλλα, παραπέμπω στην σημερινή μου συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΤ».