Αγώνα δρόμου δίνει η κυβέρνηση προκειμένου, στο πάρα πέντε της διάλυσης της Βουλής να φέρει «ευνοϊκές» ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης από την Ολομέλεια της Βουλής «η διαβούλευση μεταξύ μελών της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου Εργασίας για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις είχε θετική έκβαση. Είναι τραγική ειρωνεία που δεν καταφέραμε να προωθήσουμε στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα» πρόσθεσε όμως πως «έως αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία με την Τράπεζα της Ελλάδας και φαίνεται ότι υπάρχει πλέον δυνατότητα να προχωρήσει η ρύθμιση. Αύριο κλείνει η Βουλή εξετάζουμε όμως να δούμε εάν προλαβαίνουμε να φέρουμε τις ρυθμίσεις με πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έρχονται να κάνουν ακόμα ευνοϊκότερο για τα χρεωμένα νοικοκυριά τον «νόμο Κατσέλη». Επιπροσθέτως υπενθυμίζεται ότι αρχικά περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται σήμερα, αιφνιδίως όμως αποσύρθηκαν από τον κ. Κουτρουμάνη με την αιτιολογία ότι «η διαβούλευση για τις ρυθμίσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook