Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαμαρτυρόμενοι για την εξαίρεσή τους από τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων νυκτερινών και εξαιρέσιμων ωρών του 2012 αλλά και προηγούμενων αιτών.

Η απεργία πείνας έχει ξεκινήσει από το περασμένο Σάββατο και θα διαρκέσει έως την Μεγάλη Παρασκευή έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να επανέλθουν από την Τρίτη 17 Απριλίου, εξετάζοντας άλλους τρόπους αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Η Ομοσπονδία των σωφρονιστικών υπαλλήλων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για εμπαιγμό της κυβέρνησης που κορυφώθηκε με την κοινή υπουργική απόφαση που εξαιρεί τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται στις φυλακές από τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

«Μας ζητούν τώρα να βρούμε εμείς (άραγε πώς) πιστώσεις από πόρους του Υπουργείο Δικαιοσύνης προκείμενου να πληρωθούν οι μόλις 250 – 300 διοικητικοί υπάλληλοι, αφού πρώτα αγνόησαν την πρότασή μας για κατηγοριοποίηση της χορήγησης ανά κλάδο εργαζομένων, η οποία αν γινόταν δεκτή όχι μόνο θα έφτανε το υπάρχον ποσό, αλλά θα απαιτείτο με τον τρόπο αυτό αρκετά λιγότερο και με εμφανέστατα στοιχεία δικαιοσύνης., όπως αυτό του να χαρακτηρίζονται δικαιούχοι εργαζόμενοι εκτός των τειχών της φυλακής και όχι κάποιων από αυτούς που εργάζονται μέσα στους χώρους κράτησης».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν επίσης πως η πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει και σημειώνουν: «Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εγκατάλειψης είναι το ήξεις αφίξεις σχετικά με το ωράριο εργασίας μας, η μη πληρωμή δεδουλευμένων νυκτερινών και εξαιρέσιμων ωρών του 2012 αλλά και προηγούμενων ετών και η υποβάθμιση του ρόλου των Διευθυντών και των Προϊσταμένων, από τους οποίους όμως ζητούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την λειτουργία, την ασφάλεια και την τάξη στον εργασιακό μας χώρο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook