Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτη το αργό διολισθαίνοντας σε χαμηλό δύο μηνών καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου έχασε 1,44 δολ. ή 1,4% τερματίζοντας στα 101,02 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 Φεβρουαρίου.

Η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει μικρή πτώση 0,7% στη ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2012 στα 18,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα που αποτελεί χαμηλό 15 ετών.

Η ζήτηση στις ΗΠΑ αναμένεται να υποχωρήσει κατά 140.000 βαρέλια την ημέρα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας, διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1997.

Η ζήτηση στη βενζίνη αναμένεται να υποχωρήσει 1% ή 90.000 βαρέλια την ημέρα στα 8,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα αυτό το έτος, υποχωρώντας σε χαμηλό 11 ετών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας.

Το αρνητικό κλίμα διαμόρφωσαν ταυτόχρονα οι ανησυχίες για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρώπη μετά τα ανοδικό ράλι των αποδόσεων στα ιταλικά και ισπανικά ομόλογα νωρίτερα σήμερα.

Την ίδια στιγμή η Κίνα ανακοίνωσε υποχώρηση των εισαγωγών πετρελαίου το Μάρτιο από τα επίπεδα-ρεκόρ του Φεβρουαρίου.