Συμπτώματα μιας μυστηριώδους ασθένειας που έχει προσβάλλει και σκοτώσει φώκιες και θαλάσσιους ίππους ανοιχτά της Αλάσκα, παρουσιάζουν οι πολικές αρκούδες, σύμφωνα με την αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS).

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, εννιά πολικές αρκούδες από τη Θάλασσα Μποφόρ έχουν χάσει το τρίχωμά τους σε διάφορα σημεία του σώματός τους και φέρουν ανοιχτές πληγές στο δέρμα τους. Παρουσιάζουν δηλαδή τα ίδια συμπτώματα με τις άρρωστες φώκιες και τους θαλάσσιους ίππους, με τη μόνη διαφορά ότι κατά τα άλλα φαίνονται υγιείς.

Η επιδημία ξέσπασε το καλοκαίρι. Εξήντα φώκιες βρέθηκαν νεκρές και άλλες 75 άρρωστες. Αργότερα η αρρώστια προσέβαλε και πολλούς θαλάσσιους ίππους στη βορειοδυτική Αλάσκα. Οι περισσότεροι πέθαναν.

Τα άρρωστα ζώα παρουσίαζαν δύσπνοια, υπνηλία και ανοιχτές πληγές. Οι αρμόδιες Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια της επιδημίας. Οι προκαταρκτικοί έλεγχοι απέκλεισαν ως αιτία την έκθεση σε ραδιενέργεια από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, όμως ακόμα δεν έχουν βρεθεί άλλα στοιχεία σχετικά με την ασθένεια.

econews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook