Ώρα μηδέν στο πολιτικό σκηνικό την Μ. Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μεταβαίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο για να ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Νωρίτερα, στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, για να γίνει πλήρης ενημέρωση των μελών της κυβέρνησης. Το μεσημέρι της Μ. Τρίτης έκλεισε η Βουλή για τις πασχαλινές διακοπές, αλλά με δεδομένη την προκήρυξη των εκλογών, το κλείσιμο αυτό είναι και οριστικό για την τρέχουσα περίοδο, καθώς αναμένεται να συνέλθει και πάλι με τη νέα σύνθεση, που θα προκύψει από τις κάλπες.

Περιθώριο για αναδίπλωση από τις δρομολογημένες εξελίξεις δεν υπάρχει παρά την έντονη ανησυχία εγχώριων και διεθνών παραγόντων ότι οι κάλπες, μέσα στις συνθήκες, που επικρατούν, θα φέρουν πολιτική αστάθεια, με βάση πάντα τα δημοσκοπικά δεδομένα.

Έτσι κι αλλιώς όλα τα κόμματα βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό και εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook