Τελευταία ενημέρωση: 11:47

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν από το πρωί με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροκαδάκη οι ιδιοκτήτες Ταξί Ηρακλείου που έχουν αναλάβει τη μεταφορά νεφροπαθών σε νοσοκομεία και κέντρα αιμοκάθαρσης και παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ Ηρακλείου διαβεβαίωσε τους αυτοκινητιστές ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουν πληρωθεί τα χρήματα που τους χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ .

Ωστόσο διευκρίνισε ότι η μη καταβολή μέχρι σήμερα των χρημάτων στους αυτοκινητιστές οφείλεται στην γραφειοκρατία αλλά και στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες Ταξί δεν είχαν προσκομίσει κάποια απαραίτητα έγγραφα ώστε να πληρωθούν.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες Ταξί τηρούν στάση αναμονής καθώς όπως επισημαίνουν ανάλογες δεσμεύσεις έχουν πάρει και στο παρελθόν χωρίς όμως να έχουν εισπράξει τα χρήματά τους.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρευρέθηκε  και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών κ. Δημήτρης Μπαριτάκης.

Ο κ. Μπαριτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι εφόσον οι ιδιοκτήτες Ταξί σταματήσουν να μεταφέρουν νεφροπαθείς αυτό θα αποτελέσει το τέλος τους καθώς τα χρήματα που λαμβάνουν δεν επαρκούν ώστε να μισθώσουν και κάποια άλλα οχήματα για τη μεταφορά τους.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι ιδιοκτήτες Ταξί βρέθηκαν έξω από το ΙΚΑ Ηρακλείου στην περιοχή του Εσταυρωμένου ενώ ξεπερνούν τους εκατό στο Νομό Ηρακλείου εκείνοι που δεν έχουν εισπράξει χρήματα από την 1η του έτους, και όπως ισχυρίζονται είναι θύματα εμπαιγμού τόσο του Διοικητή του ΙΚΑ Ηρακλείου όσο και του Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο.

Κατά μέσο όρο στον κάθε ένα οφείλονται περίπου 3 χιλιάδες ευρώ, αφού σε πολλές περιπτώσεις η μεταφορά των νεφροπαθών γίνεται από χωριά της Μεσσαράς προς τα νοσοκομεία της πόλης του Ηρακλείου πάνω από δύο φορές την εβδομάδα.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν άλλο τρόπο μεταφοράς, εκτός από το ταξί, κάτι που σημαίνει πως εάν σταματήσει για οικονομικούς λόγους η μεταφορά τους τότε είναι αντιμέτωποι με τον θάνατο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook