Η τ. Αντιδήμαρχος Ακρωτηρίου και στέλεχος της Ν.Δ. στα Χανιά κ. Άννα Κοντολαιμάκη-Ηλιάκη συναντήθηκε την Μ. Τρίτη με την Διοικήτρια του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Χανίων και Πρόεδρο του Σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων, κ. Αμαλία Μπασιά-Θεοδωράκη.

Η συναντηση είχε βασικό στόχο την ενημέρωση της κ. Κοντολαιμάκη σχετικά με την λειτουργία του ιδρύματος, την δράση του σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων και την ανταλλαγή ευχών εν’ οψει των εορτών του Πάσχα με το Δ.Σ., τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος.

Μετά την συνάντηση η κ. Κοντολαιμάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στα Χανιά και επιτελεί τοσημαντικό έργο, της περίθαλψης και στηριξης ατόμων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Είναι από τα πρώτα ιδρύματα των Χανίων, στο οποίο παράλληλα, ξεκίνησε να εφαρμόζεται και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο εξυπηρετεί σήμερα150 ηλικιωμένους. Το ίδρυμα λειτουργεί άριστα χάρις στις προσπάθεις της κ. Διοικήτριας και του προσωπικού του ιδρύματος.

Η αναπαλαίωση τμήματος των κτηρίων του Θεραπευτηρίου (τα οποία δεν χρησιμοποιούνται), προϋπολογισμού 3.500.000 €, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, (του οποίου η μελέτη σκοπιμότητας βρίσκεται ακόμα υπο έγκριση) είναιένα μεγάλο έργο, που θα συμβάλλει στην αύξηση της δυναμικότητας του ιδρύματος, καθώς επίσης και στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πάσχοντες.

Όσον αφορά, τα ΑΜΕΑ μείζον θέμα αποτελεί η συνέχιση της στήριξης από το κράτος μέσω των επιδομάτων τα οποία πρέπει να συνεχίσουν να χορηγούνται, κανονικά στους πραγματικούς δικαιούχους. Δέσμευση μου αποτελεί, η στήριξη των προνοιακών ιδρυμάτων και δράσεων, και η ενημέρωση του αρμόδιου τομεάρχη υγείας της Ν.Δ. σχετικά με όσα συζητήθηκαν»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook