Μετά το Πάσχα και πριν τις 20 Απριλίου αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, οι βασικοί άξονες της οποία θα παρουσιασθούν σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Φ Σαχινίδης πρόκειται να παρουσιάσει τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος, όπως η διαδικασία χρηματοδότησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ομόλογα του EFSF, αλλά όχι την τελική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθεί και το θέμα της εγγύησης των νέων ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες από το EFSF, ώστε να καλύψουν μέρος των ζημιών που έχουν υποστεί από το PSI.

Υπενθυμίζεται πως στις 20 Απριλίου οι τράπεζες πρόκειται να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα του 2011 και ως τότε θα πρέπει να υπάρχει η σχετική ρύθμιση. Άλλες πηγές προσδιορίζουν την τελική προθεσμία στις 24 Απριλίου.

Πάντως, το κλιμάκιο των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ που χειρίζεται το θέμα έχει συναντηθεί με τον κ. Σαχινίδη και κομμάτια της διαπραγμάτευσης έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι διεργασίες για να καταρτιστούν οι τελικές αποφάσεις.